","name":"Cocktaileffekten","numberOfPages":352,"offers":{"@type":"Offer","price":"379"},"workExample":{"@type":"Book","isbn":"9788205432390","inLanguage":"nob","bookEdition":"1nd Edition","bookFormat":"https://schema.org/Paperback"}}}
Cocktaileffekten Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
352 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205432390

Cocktaileffekten

En burlesk vev av historier om fire generasjoner som følges gjennom en sommer
Pris 379,00
Utsolgt

Sommergjestene kommer og slår seg til i Ingrids og Balders hus ved fjorden; deres barn med menn og nye kjærester, barnebarn, en gammel far, en halvsøster ingen visste om, tre høner og to gamle uberegnelige nabosøstre. Og forfatteren Ingrid blir hjemsøkt av den berømte kollegaen som lagde sitt mesterverk i skrivehytta hennes, og engang levde og døde et gammeldags dramatisk dikterliv der. 

Ingrid skriver med alle rundt seg, om sommeren for femogtyve år siden da hun ble forelsket, tok sine tre døtre og reiste fra mannen sin for å velge et annet liv.

Romanen er en burlesk vev av historier om fire generasjoner, om motsetningen mellom kunsten og livet, karrieren og kjærligheten i fortid og nåtid, om å være menneske, mor, mormor, svigermor, kjæreste og forfatter i en ny tid.

"Cocktaileffekten er ei munter og burlesk skillingsvise om kjærleik og død, som også rommar interessante observasjonar av kva ulike kvinner er villige til å gjere for å halde på det dei trur er mannen i sitt liv ... Ein ekstrabonus i romanen er dei presise og til tider nådelause personkarakteristikkane som veks fram av pressa feriesituasjonar. Dei kan nok få mang ein ferierande til å humre gjenkjennande. Fastvold har ei eiga evne til å kombinere det djupt alvorlege og eksistensielle med det lattervekkjande."
Marta Norheim, NRK P2

"Det er mange bøker du bare mååå lese, men denne er så god at du ikke vil angre om du investerer noen kroner i solid innbinding og et av de vakreste omslagene vi har sett på lenge. Dette er mer enn én fortelling, nemlig, og så godt fortalt at du absolutt ikke vil sove bort sommernatta."
Elsebeth Danielsen, Kamille