Den unge mannen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
48 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205578630

Den unge mannen

Frankrikes største forfatter tilbake med en intens, kompakt fortelling om lidenskap.  
Pris 229,00

På slutten av 1990-tallet hadde Annie Ernaux et forhold til en tretti år yngre mann. I noen måneder levde hun som den lidenskapelige kvinnen hun var som ung. Slik ble forholdet en reise i tid og en erfaring som hjalp henne over et hinder i  forfatterskapet.

Den unge mannen er fortellingen om dette forholdet, og en nøkkel til å forstå Annie Ernaux’ verk, hennes forhold til tid, minner og skriving.

Den unge mannen utkom i Frankrike i mai 2022 til strålende kritikker.

«… klarer det kunststykket å fremheve det vesentlige ved en erfaring på en enkel, fortettet og krystallklar måte.» Le Nouvel Observateur

«En vidunderlig utfordrende roman.» L’Express

«I Den unge mannen gjenfinner vi Ernaux’ presise og skarpslipte prosa … Den er forbausende voldsom, forbløffende modig og intelligent.» Le Monde

 

«… like elegant og gjennomtenkt som En lidenskap, Årene, Hendelsen, Far/en kvinne, Sommeren 58 som kom ut på norsk fra 2018 til 2021 … Selv om den er liten, er boka stor fordi den belyser mange aspekter av temaet den tar opp. For Ernaux er det en nytelse å skrive. Jeg håper hun fortsatt vil dele denne nytelsen med oss.»

Vigdis Moe Skarstein

«Annie Ernaux har lagt ei ny brikke til det særeigne livspuslespelet som er litteraturen hennar …»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Lidenskap er et selvskrevet tema i dette lille essayet som nærmest oppsummerer hele Annie Ernaux' forfatterprosjekt … Ernaux skriver godt om å skrive sitt eget liv, slik hun har gjort gjennom så mange år.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Ernaux’ språk er definisjonen av sylskarp, ikke et ord er overflødig.»

Maren Dahl Keller, Bok365

«For lesere som allerede kjenner til Annie Ernaux' liv og virke, kaster den nytt lys over den knallsterke, snart kinoaktuelle «Hendelsen»», om en illegal abort hun tok da hun var ung … [det er] mye å glede seg over her. Ikke minst ærligheten og frihetstrangen til en forfatter som nok en gang nekter å gå på akkord med seg selv.»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
299,00
149,00