Det begynner med sex og ender med døden Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2007
264 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205375796

Det begynner med sex og ender med døden

Humoristisk og dypt alvorlig roman om forelskelse og svik, om den svimlende kjærlighetsrusen og om hva som kan skje når et forhold begynner å knake i sammenføyningene
Pris 339,00

Odd kan ikke tro sitt eget hell da Agnes følger ham hjem etter en kveld på studentkroa. Han kommer fra en provinsiell, splittet og religiøs familie, hun har en liberal, akademisk familiebakgrunn. I sengen på Odds studenthybel teller Agnes og Odd føflekker på hverandres kropper, blar ivrig i Kama Sutra og prøver seg gjennom de forskjelligste stillinger. De begynner å drømme om en fremtid sammen, og snart er Agnes gravid. Men når slutter blikkene å møtes og henge seg fast i hverandre? Når slutter de å begjære hverandre og begynner å føle at de bare driver en familiebedrift sammen? Det begynner med sex og ender med døden er en roman om forelskelse og svik, om den svimlende kjærlighetsrusen og om konfliktene som oppstår når to svært ulike familiekulturer forenes.
"Næss forteller med en sjarmerende letthet. Han skriver morsomt, skaper kostelige episoder og har historier å fortelle om samliv og savn. Sexscenene i boka blir aldri flaue eller banale. Det er godt gjort"
Maya Troberg Djuve, Dagbladet
"Ved å være sin romanfilosofi tro har forfatteren skapt et vesentlig verk."
Terje Stemland, Aftenposten
"... en spennende og innholdsrik fortelling med en gjenkjennelig, men ikke desto mindre sterk handling. [...] Anbefales!"
Gabriel Michael Vossgraff Moro, VG
Tildelt Riksmålsforbundets Litteraturpris 2007

Dagbladet: "Forteller med en sjarmerende letthet"
Aftenposten: "Et vesentlig verk"