Det synger i gresset Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2007
190 sider
null. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205382381
Oversetter:

Det synger i gresset

Doris Lessing debuterte som romanforfatter med 'Det synger i gresset' i 1950. Boken var kontroversiell og regnes fortsatt blant hennes aller beste verker.
Pris 149,00

Fra Morgenbladet 5. november 1951:
«Det kom en bok i England i mai i fjor som vakte betydelig oppsikt. For det første var den skrevet av en helt ukjent utlending, en stenografdame fra Syd-Afrika, og for det annet behandlet den så oppriktig og avslørende kampforholdet mellom de hvite og sorte i Syd-Afrika at man stusset. I løpet av 3 måneder måtte forlaget trykke 5 opplag. Det forteller litt om bokens mottagelse.»
Den ukjente utlendingen var Doris Lessing (f. 1919), og boken var Det synger i gresset. Temaet for denne debutromanen var så ømtålig at hun flyttet til Storbritannia for å finne et forlag som ville gi den ut. Også der vakte den stor oppsikt, og ble etter hvert oversatt til en rekke språk. I Norge kom den ut i 1951.
Dette er historien om en hvit kvinne som fra et sorgløst, tomt byliv havner i et håpløst ekteskap med en farmer, en av de «fattige hvite» i det som nå er Zimbabwe. Hun går langsomt til grunne, og etter hvert hater hun livet på farmen og menneskene som omgir henne. Desillusjonert involverer hun seg med en av de fargede arbeiderne på farmen, og maktkampen som utspiller seg dem imellom, illustrerer de sterke motsetningene som har preget det sørlige Afrika helt frem til vår egen samtid.
Mer enn et halvt århundre etter denne debuten, og et imponerende rikt forfatterskap senere, blir Lessing i 2007 tildelt Nobelprisen i litteratur.
Sagt om Det synger i gresset:
«Her er det lidenskap, omhyggelig presisjon og en sjelden sensitivitet ...» – New York Times
«Følsom harmoni og kraftfullhet ... blant hennes beste arbeider.» – New York Review of Books
«Hennes imponerende debutroman er fortalt med all den intensitet og innlevelse som kjennetegner Lessings forfatterskap.» – St. Louis Post-Dispatch

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00