Din nestes eiendom Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2009
440 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205390614

Din nestes eiendom

Historisk roman med menneskeskjebner spilt ut mot et bakteppe av krydderhandel, seilskutedramatikk og norsk bondesamfunn
Pris 389,00

Hvitsten ved Oslofjorden, ca 1595: Fattiggutten Anders og storbondedatteren Solvår klarer ikke å la hverandre i fred, og møtes i skogen når de kan. Men da den velstående Mette til Strand mister mannen sin, tar hun Anders med seg i ekteseng. Denne uhørte handlingen skal få konsekvenser. Hele bygda vender seg mot dem, og Solvår rømmer til Holland på et av skipene som frakter tømmer til skipsverftene der. Mens Anders sliter med å drive gården i et av de mest tilbakeliggende områdene i Europa, blir Solvår skipperhustru i det økonomisk fremskredne Holland. Så drar Solvårs ektemann på muskatfart til det fjerne og ukjente Østen.
Atle Næss har skrevet en storslått historisk roman der menneskeskjebner spilles ut mot et bakteppe av krydderhandel, seilskutedramatikk og et Norge som er i ferd med å måtte åpne seg mot en større verden.

Anmelderne mener:
"For på veien møter de utfordringer som er en sjørøverroman eller en skillingsvise verdig. Forfatteren mesker seg ikke med skildringer av sykdom, død og intrigemakeri, men overlater fromt det meste til leserens fantasi. Dette er et svært tilfredsstillende grep, flere mysterier i boken forblir akkurat passe uløste."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

""Din nestes eiendom" er den gode gamle romanen om to frå ulik stand i bondesamfunnet som elskar kvarandre. Men i dette tilfellet er historia rundt dei ikkje berre ei kulisse som skaper den rette setmninga. Her er det historia sjølv som spelar hovudrolla, og som formar våre folk, gjev dei uventa sjansar ein stad, og stengjer døra for dei ein annan. Dermed er dette ein historisk roman i ordets beste forstand."
Marta Norheim, NRK

"En mangfoldig og rik roman, med andre ord. Dessuten troverdig (...), underholdende og spennende"
Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Bla i boka
Fin anmeldelse i nrk Litteratur
Se videointervju med forfatteren