Dyp Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
320 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205326132
Oversetter: Kari Bolstad

Dyp

En svensk offisers livshistorie på begynnelsen av 1900-tallet. En roman om utroskap, løgn og selvbedrag
Pris 349,00
Utsolgt

Året er 1914, det første året i den store krigen. Lars Tobiasson-Svartman har fått et hemmelig militært oppdrag. Han skal måle havdybden for en ny skipslei i skjærgården ved Östergötland. Men det han egentlig leter etter, er det punktet der loddet hans aldri når bunnen.
Lars Tobiasson-Svartman er en mann med et sterkt kontrollbehov. Han måler til stadighet avstand, memorerer skipenes tonnasje, bestykning og maksimalfart, og når han har problemer med å sovne, tar han fram loddet sitt og legger det mot brystet.
Men det finnes ting han ikke kan kontrollere, og da han ved en tilfeldighet møter en kvinne som bor alene på et skjær, kommer hele hans verden i bevegelse, og han mister fotfestet. Til tross for at han er gift, kaster han seg hodestups ut i et kjærlighetsforhold, og snart er livet hans en malstrøm av utroskap, løgn og selvbedrag.
Mest kjent i Norge er Henning Mankell for sine kriminalromaner. Men han har også hentet sitt stoff fra det afrikanske kontinent, blant annet i Leopardens øye(Gyldendal, 2003). Henning Mankell har mottatt en rekke priser.

«Sterk undergangsroman – kanskje Mankells beste bok.» (Stavanger Aftenblad)
Terningkast 5 (VG)
«... Henning Mankell [tar] ett stort kliv närmare Svenska Akademien med den här romanen.» (Expressen)