Etterliv Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
336 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205566897
Oversetter:

Etterliv

Nobelprisvinner i litteratur 2021.
Pris 399,00

Ni år gammel rømmer Ilyas hjemmefra og blir bortført av tyske kolonitropper. Da han vender tilbake til landsbyen på Afrikas østkyst, oppdager han at foreldrene er døde, og at søsteren Afiya er gitt bort og holdes som slave av en familie i nabolaget.

Hamza vender også tilbake til byen han en gang bodde i. Han ble solgt av familien sin, og sluttet seg senere til de tyske troppene under krigen. Fattig og nedbrutt ønsker Hamza å leve et anstendig liv og vinne Afiyas kjærlighet.

Skjebnen fører disse unge menneskenes liv sammen, men trusselen om en ny krig formørker tilværelsen og truer igjen med å rive dem opp og føre dem vekk fra hverandre.

Abdulrazak Gurnah skriver aktuelt og allment om menneskers opplevelse av utenforskap og ønsket om å skape seg et nytt liv, og bøkene hans befinner seg i spenningsfeltet mellom enkeltpersoners skjebne og den kollektive historiefortellingen. Etterliv er nobelprisvinner Abdulrazak Gurnahs fjerde bok oversatt til norsk.

«Medrivende og hjerteskjærende.» The Guardian

«En strålende og viktig bok i vår tid, av en fantastisk forfatter.»
New Statesman, Books of the Year

«Helt fra de første overbevisende sidene er Etterliv en bok om stille skjønnhet og tragedie, og det er tydelig at man er i hendene på en mesterlig forteller.»
Financial Times

«En sjelden gang kan du åpne en bok og oppdage at den inneholder de vidunderlige kvalitetene som utgjør en kjærlighetshistorie … Man tør knapt puste mens man leser, av frykt for å bryte fortryllelsen.» The Times

«Etterliv er en øm beretning om det ekstraordinære i vanlige liv, og kombinerer fengslende historiefortelling med utsøkt emosjonell presisjon. Boken bekrefter Gurnahs plass blant vår tids mest fremragende engelskspråklige stilister.»
Evening Standard

«En poetisk og levende fortalt bok om Afrika og det ukjentes smertefulle kraft.» Independent on Sunday

«En levende og intens roman som viser menneskene i all sin sjenerøsitet og grådighet, smålighet og gavmildhet, selv bifigurene i historien ser ut til å kunne bære en hel roman alene.» Herald

«Geniale Gurnah. Nobelprisvinner Abdulrazak Gurnah forteller på storartet vis om da tyske og britiske kolonimakter okkuperte hans barndoms landskaper.»

Knut Hoem, NRK

«Nobelprisvinneren forteller om enkeltpersoners skjebne med storpolitikken, imperialismen og krigene som bakteppe.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Fint, klokt og dypt fra årets nobelvinner.»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Boka framstår som en viktig del av begrunnelsen for at han fikk Nobelprisen i 2021.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Det er Abdulrazaks Gurnahs imponerende talent for å synliggjøre kolonitidens menneskelige omkostninger – som griper leseren.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
399,00
229,00
229,00