Fremmed Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2013
296 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205446656

Fremmed

Kritikerroste Fremmed forener dansens pulserende rytme med nattens drømmeaktige poesi. Riikka Pulkkinen har skrevet en intelligent og ytterst følsom roman om fremmedgjøring, religion og eksistens.
Pris 379,00
Utsolgt

Maria, en finsk prest, forlater livet i hjemlandet og reiser til New York, sterkt preget av et personlig dilemma, der hun har valgt å flykte fremfor å ta ansvar. Men hva har egentlig skjedd?

I New York møter hun en kvinne som åpner døren inn til dansens verden. Gjennom de forløsende rytmene og intense bevegelsene kommer Maria i dypere kontakt med seg selv og finner mot til dypere refleksjon; Hvor kommer hun egentlig fra? Det kalde stedet langt nord hvor religiøse rammer holder henne kneblet? Eller hører hun til et helt annet sted? Et sted der hun kan utfolde seg fritt og kjenne på hvem hun egentlig er, og hvor hun vil? Gradvis klarer også Maria å vende blikket bakover i tid. Hvilken hemmelighet har hun tatt med seg den lange veien over Atlanteren? Og hvilke handlinger er den lille jenta, hvis dagbok Maria har med seg, blitt utsatt for?

Spørsmålene er mange i Riikka Pulkkinens siste roman, og svarene nærmere enn man skulle ønske. Det handler om å lære seg selv å kjenne. På godt og vondt.

Om Sannheten:

«Suveren sannhetssøken.» Steinar Sivertsen,Stavanger Aftenblad

«Gripende og balansert om kjærlighet og levd liv. Pulkkinen leverer et sterkt portrett om å se seg tilbake ved livets slutt.». Irene Trysnes,Fædrelandsvennen

«I et trekantdrama må noen ofres, og det blir på en måte en forutsigbar fortelling. Men Pulkkinen klarer å skrive den knapt og likefrem, uten klisjeer. Det skal godt gjøres.» Cathrine Krøger,Dagbladet