Grensen Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2005
292 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205346451

Grensen

Forrykende spenning ved grensen. I Faldbakkens nye krim møter du en virkelighet som er både skremmende brutal og skremmende aktuell.
Pris 349,00

En ung kvinne blir funnet død i veikanten på en øde skogstrekning. Er det en trafikkulykke eller kamuflert drap? En bil fullastet med frosne kyllinger blir forlatt i en veigrøft. Et dagligdags smuglingsforsøk, eller kamuflert narkotikatransport?Overbetjent Jonfinn Valmann ved Hamar Politikammer blir involvert i hendelser som fører ham til grensetraktene rundt Kongsvinger, der veiene krysser grensen i et nettverk ingen myndighet kan ha kontroll eller oversikt over. Her har grensekriminaliteten alltid florert, men den er i ferd med å anta nye former. Når etterforskningen avdekker trafficking, smugling og salg av mennesker, får selv erfarne overbetjent Valmann testet sine grenser .En ny kvalitetskrim fra Knut Faldbakken, den andre med Jonfinn Valmann i hovedrollen.
Anmelderne sier:
"... veldrejet kriminalroman fra grænselandet på kanten til Sverige ... takket være hans underspillede, antydningsvise sprog tuder stemningen af usikkerhed ude i de store skove, persontegningen er stærk og gennemført selv ned i de mindste bifigurer, og han mestrer den dramatiske krydsklipning med stor virkning."
– Jakob Levinsen i Jyllands-Posten
"Faldbakken viser sig hurtigt at være langt mere udspekuleret end mange andre… et suverænt plot ... det er forbandet godt skrevet ..."
(5 ud af 6 stjerner)
– Mette Strømfeldt, Berlingske Tidende