Hvite ravner Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2012
352 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205401075

Hvite ravner

Hva er forskjellen på Gud og en nevrokirurg? Gud er ikke nevrokirurg.
Pris 379,00
Utsolgt

Mathias er alene på nattevakt da pasienten blir trillet inn på mottaket. De uerfarne kirurghendene hans dirrer. Den unge mannen på båren har alvorlige hodeskader, og kommer til å dø hvis han ikke opereres. Mathias må vise hva han virkelig er laget av, og dermed sikre seg en av de tre nye stillingene ved Nevrokirurgen.

Idet han nennsomt løfter bort beinlappen han har skåret ut av skallen på mannen, slutter hendene hans å skjelve. Han føler seg som en verdensmester idet han forlater operasjonssalen. Helt til han samme morgen får vite at antallet nye stillinger er redusert. Tre unge kirurger skal kjempe om to stillinger. Tre unge kirurger med hver sin mentor, mentorer med egne agendaer ... og enorme selvbilder.

" ... jeg ville foretrukket den framfor «Grey's Anatomy» en hvilken som helst kveld."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Med Hvite ravner har Mjåset skrevet en svært god og engasjerende legethriller, hvor han tematiserer grunnleggende spenninger og spørsmål alle leger vil kunne stå overfor."
J. Frich, Tidsskrift for den norske legeforening

" ... en kvikk og observant arbeidsplasstudie ..."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Livaktig, spennende og velkomponert legeroman ...  Her er underholdning, albuer og forviklinger, karrierejag (med en og annen innlagt moralsk tenkepause) og progresjon så det rekker."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Boka er godt skrevet (...) Det tar oss med til interessante innblikk i dagliglivet på operasjonsstua og i områdene rundt."
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

"Hvite ravner er både ein underhaldande lettvektar og ein politisk roman (...) Mjåset er ein slu dramaturg, han veit å enda scenene effektivt, og ofte er det ein ser, noko anna enn det som eigentleg skjer."
Odd Surén, Dag og Tid