Ingen manns land Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2010
344 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205403857

Ingen manns land

Adam sitter på isolat i fengselet der han selv tidligere var kommandant
Pris 379,00

Kypros 1974: Den tyrkiske hæren invaderer Kypros, og den unge offiseren Adam havner for første gang i reelle krigshandlinger. Adam er en lojal soldat, og han får spesiell oppmerksomhet fra sin overordnede, som han kaller «Kondoren». Veien til en strålende militær karriere synes staket ut.

Istanbul 1985: Adam sitter på isolat i fengselet der han selv tidligere var kommandant. Han har vendt seg mot «Kondoren», mot hæren, og søker overføring til avdelingen der de mest kompromissløse samvittighetsfangene sitter.

Ingen manns land er en roman om vennskap, kjærlighet, lojalitet, og om hvordan en offiser ender som sine venners fiende og sine fienders venn. Det er en skremmende realistisk beretning om krigens brutalitet, tortur og manglende respekt for menneskeverd.Og det er en roman om å holde drømmen om frihet og rettferdighet ved like, på en ferd fra ingenmannsland til ingen manns land.

"Romantalentet er med andre ord sterkt og tydeleg, i den effektive forteljetradisjonen, og dramaturgien, med sprang att og fram og med mange «cliffhangers», gjer at lesaren diktar med og les vidare."
Odd W. Surén, Dag og Tid