Ingenting å angre på Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2009
368 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205387669

Ingenting å angre på

En historie om hotellrom og hyttekjøkkener, om intens kåthet og fisketurer med barna.
Pris 379,00

Det er varm junikveld og sommerferiestart. Vegard reiser alene på hytta med de tre døtrene, hans kone Heidi skal komme etter med toget neste dag. Det er et halvårsregnskap som må gjøres ferdig. Men det er ikke jobben som holder Heidi tilbake i byen. I virkeligheten skal hun ha en natt med elskeren sin. Gjennom to døgn følger vi tett på Heidi og Vegard, på hver deres kant, i to helt ulike virkeligheter. Med et skarpt blikk for mennesker har Trude Marstein skrevet en roman om forelskelsesrus og svik, om drifter og drømmer og lidenskaper, og om de realitetene vi tross alt må forholde oss til.

"Den sier noe om alle de små byggesteinene en relasjon er bygget opp av, og hvilke som kanskje blir litt usynlige med tiden. Uroen og intensiteten uteblir aldri mellom linjene. Det er dette Marstein mesterlig viser frem, noken gang"
Mari Nymoen Nilsen, VG (terningkast 5)

Les anmeldelsen i Tønsberg Blad
Les anmeldelsen i Aftenposten

"... Marstein bruker isteden sine skremmende velutviklede observasjonsevner til å stille fundamentale spørsmål om hvor skillelinjene går mellom vilje, evne og lyst."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Ingenting å angre på er en fantastisk flott roman, der alt hun er best til samler seg til en stram og intens totalitet, med rikelig av både ømhet og varme i seg"
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Detaljane og observasjonane i teksten skaper nærleik til augeblinken. Alt det lengselsfylte, nostalgiske og patetiske blir punktert – og dermed lada på ein ny og meir meiningsfull måte – av alt det trivielle og tilfeldige."
Øystein Vidnes, Morgenbladet

"Slikskaper Trude Marstein både et sinnbilde og et tidsbilde, hektisk,intenst, rikt på detaljer, proppfullt av sanseinntrykk og sjelelig uro.Det er fabelaktig godt gjort, det er faretruende og skarpt, men også –på en måte – fortrøstningsfullt og varmt."
Liv Riiser, Vårt Land

"Skildringa av korleis ein kjærleg far prøver å skape lykke og harmoni for tre døtrer på hytta ein regnversdag, samtidig som han er sur på kona, er stor litteratur, her er det dynamikk og humor."
Marta Norheim, NRK

"Som alltid imponerer Marstein ved at hun klarer å forføre leseren ved å la dette tilsynelatende så lette og enkle språket som dveler så bevisst ved det hverdagslige, bli så forførende at man som leser lar seg drive med i spenning."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Teknisk briljant roman som også klarer å vise frem interessante mekanismer ved bevisstheten"
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten