Intet nytt fra Vestfronten Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
176 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205467910

Intet nytt fra Vestfronten

Syv skolekamerater fra en liten tysk by verver seg og rykker ut til fronten. Intet nytt fra vestfronten er den usminkede skildringen av krigens tristesser og grusomheter.
Pris 379,00
Utsolgt

Tyskland, 1914. Første verdenskrig har begynt. Beruset av naive drømmer om ære og heltedåd ankommer unge menn til vestfronten - helvetes forgård. Til en krig som skulle gjøre gutter til menn. Og menn til dekorerte helter. Men virkeligheten slår tilbake med full kraft, midt på den brennende slagmarken mellom endeløse skyttergraver.

Den tyske forfatteren Erich Maria Remarques Intet nytt fra vestfronten fra 1929, anses av mange for å være en av verdens fremste krigsskildringer. Aldri før hadde noen våget å skildre krigens lidelser så nakent og kompromissløst.

Med sin realistiske, anti-militaristiske skildring av tilværelsen ved fronten under første verdenskrig, sett fra den tyske soldats synsvinkel, ble romanen en verdenssensasjon. Den kom på norsk første gang i 1955 og har senere kommet i flere utgaver. Romanen ble også gjenstand for en berømt filmatisering i USA i 1930 under tittelen All Quiet on the Western Front. Filmen vant Oscar for beste film og for beste regi ved Lewis Milestone.

Intet nytt fra vestfronten utgis nå i anledning 100-årsmarkeringen av starten på første verdenskrig.