Kammerpiken Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2011
272 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205401044

Kammerpiken

Cecilie Enger
En roman om dronning Mauds påklederske.
Pris 379,00
Utsolgt

Appleton House, England, 1907: Åtte år gamle Hilda Cooper sitter med dinglende bein på kjøkkenet og ser på moren som polerer en sinkvask til den skinner. Den norske dronning Maud, kong Haakon og fire år gamle prins Olav er ventet til sitt engelske feriested.

Appleton House, England, 1920: 21 år gamle Hilda Cooper har fått jobb som hushjelp på Appleton. Hun fjerner flekker fra dronningens duk med den største kjærlighet og stolthet.

Skipet Blenheim, innfarten til Oslo, 1926: Hilda Cooper betrakter Indre Oslofjord, festningen og Ekebergåsen. Et fremmed landskap. Hun har fått jobb som dronning Mauds påklederske, hennes livs reise har begynt.

Røde Kors sykehjem, Oslo, 1992: Hilda Cooper sovner stille inn, 93 år gammel. Et langt liv i Slottets tjeneste er over. Hun opplevde aldri samlivet med en mann, hun stiftet aldri familie. Men hun levde for kjolene, for minnene om dronningen, for plikten.

Anmelderne mener:

terningkast5

"En nydelig liten roman, dette, om en svunnen tid på det kongelige slott."
Guri Hjeltnes, VG

"Cecilie Enger nærmer seg de to kvinnene med respekt og varme. Som menneske vokser Hilda Cooper for oss. Forfatteren bruker små, men presise virkemidler i denne fortellingen, og romanen er blitt et stillferdig og gripende portrett av et uvanlig liv."
Line Baugstø, Dagens Næringsliv

"et finslipt stykke litteratur"
Turid Larsen, Dagsavisen

terningkast5

"Gjennom stille observasjoner og små detaljer gir Cecilie Enger liv og nærhet til en bit av norsk historie, kongehus, politikk og kvinners stilling. Det er et elegant og vakkert stykke litteratur." Tara

"I sannhet en livshistorie som er en enestående og ganske forunderlig, selvvalgt livskjebne"
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

"En på samme tid forbløffende og sjarmerende historie."
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00