Krigen var min families historie Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2012
632 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205427242

Krigen var min families historie

Nominert til Nordisk Råds litteraturpris
Pris 429,00
Utsolgt

Med en bestefar som kjempet i skyttergravene under den første verdenskrig, en mor som under den andre gjennomlevde blitzkrigen i London og en far som deltok i invasjonen i Normandie, er krigen et konstant nærvær i fortellerens liv.
 
Krigen var min families historie er en beretning om fedre og sønner, om opprør mot autoriteter, om en families åpne og skjulte fortellinger, om å forsones – og om å ta endelig avskjed. Som enhver Ole Robert Sunde-roman er det også en bok som byr på et vell av assosiasjoner og tankesprang, på dypt alvor så vel som løsslupne overdrivelser.  Det er en bok som overskrider den konvensjonelle romanens rammer med stor dikterisk kraft og besluttsomhet. Med denne boken avslutter Sunde en serie med selvbiografiske romaner som begynte i 1984 med den lange teksten historie.

"... en ordenes festforestilling, der form og språk driver historien frem i spor leseren knapt visste fantes. Eller overraskes over å kjenne igjen."
Leif Ekle, NRK/P2

"... en leken og fabulerende forfatter som skriver praktfullt og med presisjon om et sårt og ømfintlig tema."
Mari Reinholt Aas, Vårt Land

"Romanen imponerer, forfører, irriterer og frustrerer. Det er ren fryd å lese Ole Robert Sunde!"
Turid Larsen, Dagsavisen

"... sporfinner Sunde gjenvinner sin tapte tid, og foreldrenes tid, i sine mange tankeflukter, og skriftfester disse spontant, tilsynelatende uredigert. Han har skrevet den beste boka jeg har lest i år."
Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

"Sikrere, sterkere og mer sanselig svimlende enn noensinne fra Sunde."
Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet