Krysset en natt elven Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
336 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205464766

Krysset en natt elven

Alle har de krysset elver i sitt liv. Alle har historier å fortelle, alle har noe de skjuler.
Pris 379,00
Utsolgt

Året er 1988. Abraham de Africa er funksjonær ved den kubanske ambassaden i Beograd. Han blir kjent med den tyrkiske flyktningen Adam, som har rømt fra hjemlandets militærstyre og som sitter i transittmottak i Beograd. En kveld han er på vei for å møte Adam, blir Abraham utsatt for et kidnappingsforsøk. Adam forsvinner. Senere forteller en anonym oppringning at det er en muldvarp ved ambassaden, og at Adams oppdrag var å advare Abraham om det. Kan det stemme? Eller er det bare falske rykter satt ut for å skape uro i ambassaden? 
  
Abraham forsøker å finne ut hva som har skjedd med Adam, og om det er hold i ryktene. Han oppsøker de menneskene i Beograd som har hatt med Adam å gjøre, først og fremst de andre flyktningene ved transittmottaket. Alle har de krysset elver i sitt liv. Alle har historier å fortelle, alle har noe de skjuler. Gradvis nøster Abraham seg nærmere en sannhet som han innerst inne gruer seg for å møte.

Anmelderne mener:

"Man finner et humørfylt overskudd, en tro på fortellingens kraft – selv om fortellingen kanskje er en skrøne – som skaper forbrødring på tvers av landegrensene, skjønt ikke uten gnisninger [...] romanens kosmopolitiske grunnholdning er kjærkommen i en europeisk offentlighet som stadig oftere ser ut til å vende tilbake til forestillinger om nasjonal fortreffelighet."
Arne Borge, Klassekampen

"... en ny og spennende stemme i norsk samtidslitteratur som akkurat som de store tyrkiske forfatterne Yasar Kemal og Orhan Pamuk setter Tyrkia på det litterære – og politiske – kartet."
Jan-Erik Østlie, aktuell.no

"Det er den fullkomne vekslingen mellom kjølig distansering og famlende nærhet som gjør Krysset en natt elven til en av vårens viktigste romaner."
Christina Sunneklep, Revolt, revoltmedia.no

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris