Leksjoner Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
512 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205566521
Oversetter:

Leksjoner

En storslått, fengslende og dypt menneskelig roman fra en av fortellerkunstens store mestere. 
Pris 429,00

Mens verden prøver å komme seg på fote etter annen verdenskrig, blir livet til elleve år gamle Roland Baines snudd på hodet. Han sendes på kostskole, og befinner seg milevis fra morens beskyttende kjærlighet. Ensom og sårbar tiltrekker han seg oppmerksomhet fra pianolærerinnen sin, Miriam Cornell. Under påskudd av ekstra spilletimer har de hemmelige stevnemøter hjemme hos henne. Det intense forholdet etterlater dype sår i Roland, men også sterke minner om kjærlighet.

Flere år senere, da kona forlater Roland og den lille sønnen deres, tvinges han til å ta et oppgjør med seg selv og fortiden. Hjemsøkt av tapte muligheter søker han trøst der det er mulig – i musikk, litteratur, venner, sex, politikk og kjærlighet. Rolands livsreise stiller spørsmål som gjelder for oss alle. Er det mulig å styre vendingene livet tar, uten å skade andre? Hvordan former historiske hendelser livene og minnene våre? Og hva kan vi lære av fortidens traumer?

Leksjoner er en stor, fengslende og dypt menneskelig roman om hvordan vi er uløselig knyttet til tiden vi lever i, fortalt gjennom ett enkelt menneskes skjebne.

«Elegant.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«... en roman som kommer til å bli stående som et hovedverk blant utgivelsene til Storbritannias ledende nålevende forfatter.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

«En klok roman vokser fram, rik på refleksjoner.»

Janneken Øverland, Klassekampen

«Ian McEwans rike minneroman har påtrengende aktualitet.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00
229,00
429,00