Månevendt Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2010
184 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205401259

Månevendt

Kjærlighetens svarte blomst
Pris 379,00

Ravn og Akasuki, en norsk forfatterbonde og en japansk papirkonservator, treffes på en øde landevei i indre Østfold. Hva i all verden hadde hun der å gjøre? Ravn kjører Akasuki til Oslo, men alt på hjemveien merker han at han ikke kan slippe henne av tankene. Han reiser tilbake til Oslo og leter henne opp etter å ha konferert med telefonkatalogen.no, og nysgjerrighet erstattes snart av gjensidig tiltrekning. De spiser middag sammen. De danser. Ingenting er finere enn gjensidig tiltrekning. Men Akasuki trekkes mot Ravn av andre grunner enn hva Ravn tror. For hun har en svart nellik i brystet, og den leter etter et annet liv å slå sine røtter i.

 Månevendt er en bok om svake menn og sterke kvinner, om ujevnbyrdig – men gjengjeldt – kjærlighet.

"Språkbevisstheten er sterk, lekegleden og den smittende humoren likeså. I det hele tatt kan verket på sine beste sider minne om den store franske oulipoforfatteren Georges Perec, enten det er bevisst eller ei. Og det er ingen liten kompliment, som både rommer skriveglede, sterk vilje til å eksperimentere uten helt å vite om man kommer i land i den andre enden (det gjør dog både Næss og - som regel - Perec) og boblende skaperevne og -vilje."
Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

 

terningkast5

"... en fengslende historie om kjærlighetens omstyrtende krefter"
Guri Rønning, Smaalenenes Avis

terningkast5

" ... mange lekre formuleringer og komiske observasjoner, og en sjarmerende fortellerglede som underholder leseren hele veien. (...) Flott skrivekunst, avlevert med et skjevt smil og en mild fortvilelse på kjærlighetens vegne."
Arne Hugo Stølan, VG

Les hele anmeldelsen i VG her.