Murat Idrissis død Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2020
128 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205527607
Oversetter: Hedda Vormeland

Murat Idrissis død

En knyttneve av en roman om en flyktnings død
Pris 349,00
Utsolgt

To unge kvinner på vei hjem fra ferie i Marokko blir overtalt til å smugle en gutt over Gibraltarstredet. Han klemmer seg inn i den lille luken i bagasjerommet der reservehjulet pleier å ligge. Det er umenneskelig trangt, men friheten som venter på den andre siden, gjør at smerten er til å bære.

Da bilen ankommer spansk territorium, er gutten død.

De to kvinnene befinner seg plutselig i et mareritt. Medskyldige som de er, kan de ikke gå til politiet. De har knapt noen penger igjen, og ikke noe sted å gjøre av seg. Og mens de kjører langs øde spanske motorveier, blir lukten av død i bilen sakte, men sikkert uutholdelig.

Murat Idrissis død er en gripende skildring av unge mennesker i møte med en flyktnings skjebne. Usentimentalt og effektivt viser Nederlands viktigste samtidsforfatter, Tommy Wieringa, hvor tilfeldig og nådeløst vår verden er skrudd sammen.

"Komponert med dramatisk omhu er boka lett tilgjengelig, sånn sett leverer den noe annet enn mange andre romaner om flyktninger … Murat Idrissis død er god fordi den på en veldreid måte tenker moralsk. Håpet er at forfatterens håndlag med virkemidlene og oversetter Hedda Vormelands gode språk, fører til at denne blir lest i filler av riktig mange." Astrid Fosvold, Vårt Land

“Den griper tak i deg som et altfor troverdig mareritt." The Sunday Times

"Den begavede nederlandske forfatteren Tommy Wieringa er en dristig, intelligent stilist, som ikke er redd for å vise frem samfunnets stygghet og menneskets lunefulle natur." The Observer

"En skarp refleksjon over flyktningkrisen, skrevet av en nederlandsk mesterforteller." Saga Magazine

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris