Overvintring Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
333 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205327436
Oversetter: Ika Kaminka

Overvintring

En medrivende roman om de siste, skjebnesvangre månedene i Sylvia Plaths liv.
Pris 329,00
Utsolgt

I denne innlevende romanen gjenskapes Sylvia Plaths (1932–63) siste skjebnesvangre måneder i 1962/63. Ekteskapet hennes er gått over styr, og hun sitter igjen alene med to små barn. Det går mot vinter, hun har flyttet tilbake til London, det er umulig å skaffe telefon til leiligheten, og før barna våkner hver morgen, er hun i ferd med å avslutte arbeidet med den diktsamlingen som skulle komme til å bli hennes mest berømte, Ariel.
Kate Moses har, uten å være påtrengende, fanget Sylvia Plaths fortvilete situasjon. Ikke bare hennes innbitte kamp for å overleve, som kvinne, som kunstner og som mor, men også kampen med de demonene som hun hadde lagt bak seg. Et romanportrett av en intens kunstner stiger frem, men, kanskje mer overraskende, også et av en huslig, fingernem, barnekjær og kreativ kvinne.
Sylvia Plaths hovedverk Glassklokken foreligger som billigutgave i serien Gyldendals Små Grå.
«Romaner basert på klok fantasi kan komme lenger enn rene faktaberetninger. Kate Moses vet og kan alt om Sylvia Plath. Men det er når hun gjør bruk av romanforfatterens medskapende fantasi at hun tar oss med inn i Plaths hemmelige rom, der ingen andre har vært tidligere.» (Peter Davidson)

«Det lukter jord og dufter kakedeig av romanen om Sylvia Plath» (Dagsavisen)