På sporet av den tapte tid -  Bind 3 Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
656 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205478763
Oversetter: Anne-Lisa Amadou, Karin Gundersen

På sporet av den tapte tid - Bind 3

Hos Guermantes

Det tredje bindet i denne nye utgaven av Prousts mesterverk består av Hos Guermantes I og II.
Pris 379,00
Utsolgt

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur, Veien til Swann, utkom. Det ble utgitt i jubileumsåret, og Hos Guermantes er det tredje bindet i den nye utgavens syv bind. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding. Hun har også skrevet et etterord i første bind.

Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres, er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

Marcel Proust (1871–1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Hovedverket hans, På sporet av den tapte tid, har inspirert utallige forfattere og litteraturteoretikere. Fra 1909 og til sin død i 1922 viet han seg fullt og helt til romanen som skulle bli hans mesterverk.