Paradiset på det andre hjørnet Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
367 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205314764
Oversetter: Kari Risvik, Kjell Risvik

Paradiset på det andre hjørnet

En fabelaktig rekonstruksjon av livene til maleren Paul Gauguin og hans mormor Flora Tristán, og begges leting etter det gode liv.
Pris 369,00
Utsolgt

Flora Tristán, uekte datter av en peruansk offiser og en fransk kvinne, ble tvangsgiftet og rømte fra ektemannen, som senere begikk incest med deres elleve år gamle datter, uten at foreldreretten ble overført til Flora av den grunn – en kvinne som forlot sin mann, var rettighetsløs. Flora solidariserte seg raskt med andre rettighetsløse og ble på 1830-tallet en aktiv utopi-sosialist og feminist. Hun var langt forut for sin tid, og forsøkte å mobilisere kvinner og arbeidere. Barnebarnet Paul er megleren som forlater det besteborgerlige livet i Paris og blir maler og outsider. I sin søken etter det egentlige, det regelfrie, det ikke-moderne, havner han etter hvert på øya Tahiti i Stillehavet, der han henter mange av sine berømte motiver. Begges livsprosjekt krevde høye personlige innsatser, og fortellingen om dem er en sørgmodig, vakker og gripende historie. En rikt og mangefasettert roman som handler om hvor nødvendige og samtidig umulige utopier er, og om viljen til å forandre verden og gjenskape seg selv.

«Han [Vargas Llosa] har beriket det tyvende århundrets litteratur ved sin stadige utforskning av det ofte farlige skjæringspunktet mellom politikk og personlige forhold.»
The New York Times

Terningkast 6, Fredriksstad Blad

«... en bok som gir ilinger av fryd under lesningen.» (Fædrelandsvennen)

«Det skrives ikke bedre i dag.» (Aftenposten)