","name":"Pust for meg","numberOfPages":256,"offers":{"@type":"Offer","price":"379"},"workExample":{"@type":"Book","isbn":"9788205505667","inLanguage":"nob","bookEdition":"1nd Edition","bookFormat":"https://schema.org/Paperback"}}}
Pust for meg Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
256 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205505667

Pust for meg

Kan man tilgi seg selv smerten man påfører andre?
Pris 379,00
Utsolgt

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde Synne.

Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne, en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre?
Pust for meg er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Man kan holde ut smerte så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?

Dette sier anmelderne:

terningkast6_logo

"Hennes lette, behagelige tone, forsterker den eksistensielle tyngden i tematikken, og gjør boka nesten umulig å lese og like umulig å legge fra seg. Dette er bare så utrolig reflektert, gjennomarbeidet og velskrevet."
Cathrine Krøger, Dagbladet

terningkast5_logo

"Velskrevet, varm prosa."
Guri Hjeltnes, VG

"Engers bok oppleves som frisk, nesten uventet original. Bortsett fra Ian McEwans nydelige Atonement (2001) kommer jeg ikke på så mange andre samtidsromaner som kretser så tett og konsekvent rundt den marerittaktige erfaringen av å ha påført andre ubotelig smerte."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

terningkast5_logo

"Cecilie Enger fortjener mange lesere denne høsten."
Vebjørn Rogne, Bok365

terningkast5_logo

«Hun befester sin posisjon som en av de viktige stemmene i norsk samtidslitteratur. (…) Cecilie Enger makter det vanskelige litterære kunststykket å være gjest i en annens sinn.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

 "Det er en kompleks bok, om forholdet mellom tre generasjoner kvinner, det å bli eldre, om fysisk og mental smerte, om å miste kontroll og forsøke å tilgi seg selv [...] Pust for meg er nok en prisverdig roman fra en forfatter som stadig blir bedre."
Anne Schäffer, Tara

"Cecilie Engers språk er vart, konkret og levende. Og fortellingen flyter fint og brytes opp og kontrasteres flott av tekstutdrag fra en fagbok Carla nettopp har startet å skrive. Denne romanen gjorde et sterkt inntrykk på meg – den kan leses på noen få timer, men varer mye lenger enn som så."
Jan-Erik Østlie, Fri fagbevegelse

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00