Rakels bok Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2014
392 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205462601

Rakels bok

En roman om å reise seg, gang på gang, selv etter at det umulige har skjedd
Pris 299,00
Utsolgt

Foreldrenes dramatiske død bringer Ella fra New York hjem til Bergen for å gjøre opp boet etter dem. Den gamle villaen huser også en leieboer, den eldre kvinnen Rakel, som med sin særegne væremåte både frastøter Ella og vekker hennes nysgjerrighet. Snart blir hun dratt inn i fortellingen om et bemerkelsesverdig liv, et liv som har utspilt seg i flere land over mange tiår, siden Rakel som liten jente ble sendt som flyktning fra Bratislava til Norge for å unngå nazistenes jødeforfølgelser.

Har disse to kvinnene noe å gi hverandre?

Rakels bok er en roman om å reise seg, gang på gang, selv etter at det umulige har skjedd. Om å kjenne seg selv, sin fortid og sine røtter, om vennskap og samhold, om svik og kjærlighet - og ikke minst om en mors grenseløse omsorg og kamp for sine barn.

Anmelderne mener:

"ei bok som vil finne, og bevege, mange lesere."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Både finurlig og overbevisende vever Værøyvik sammen fortiden til Ella og Rakel, og hun er en dyktig miljøskildrer som har utstrakt sans for hverdagslivets betydningsbærende detaljer."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Solid debut fra Bergen om skjulte familieforhold, umulige valg og å kjenne seg selv."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Rakels bok, som er Sissel Værøyviks debut, er en roman som vil treffe de som likte Saras nøkkel og Boktyven - og det Schindlers liste-inspirerte omslaget, som viser Rakel som lita jente, ikledd en rød kåpe på et sort/hvitt-fotografi, er neppe et helt tilfeldig valg."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

  

Ikon
Last ned spørsmål til lesesirkel:

Bloggerne mener:

"Rakels bok kan beskrives som en krysning mellom Saras nøkkel og Den glemte hagen. Den har førstnevntes dramatiske historie, og Mortons klassiske, stilsikre språk. En god debut og en fin fortelling."
Bokelskerinnen

"Det er ikke før jeg googler forfatteren at det går opp for meg at dette er hennes første roman. Er det mulig? Hva har hun drevet med hele sitt liv? Hvordan kan en debutroman rive ut hjertet på en på denne brutale måten?"
Tines Blogg

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
119,00