Rødt Brasil Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2005
428 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205308374
Oversetter: Kari Risvik, Kjell Risvik

Rødt Brasil

Handlingsmettet roman om en fransk ekspedisjon til Brasil på 1500-tallet, tildelt den prestisjetunge franske Goncourt-prisen.
Pris 349,00
Utsolgt

Handlingsmettet roman om en fransk ekspedisjon til Brasil på 1500-tallet. Hensikten er å utfordre Portugal, som allerede har etablert seg i landet, og opprette en koloni. Romanen starter i Frankrike, der det besluttes å ta med barn fordi man tror de kan lære de innfødtes språk lettere enn de voksne. Valget faller på søsknene Just og Colombe, som er foreldreløse. Colombe forkles som gutt. Flere av personene er historiske, men Just og Colombe er oppdiktede. Vi får en levende skildring av skitten, stanken og den dårlige maten på reisen, og blir også innviet i allianser og fiendskap. I Brasil slår de seg ned på en øy i bukta der Rio de Janeiro i dag ligger. Just blir etter hvert nestkommanderende på øya, mens Colombe er blitt leder for en del av de innfødte. Hun oppdager at hun ikke er Justs søster. Deres kjærlighet kan dermed fullbyrdes.
Jean-Christophe Rufin (født 1952) er lege og forfatter. Han har vært nestleder i Leger uten grenser. Rødt Brasil ble i 2001 tildelt den prestisjetunge franske Goncourt-prisen.