Så høyt var du elsket Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2011
336 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205401235

Så høyt var du elsket

Ny, engasjerende roman fra Nikolaj Frobenius
Pris 379,00
Utsolgt

Viktor Ulvdal var i årevis en aktet og elsket allmennlege på Hovseter. Og han har vært en kjærlig og støttende far for sønnen Emil etter at moren forsvant under et Norad-oppdrag da Emil var sju år gammel. 85 år gammel er Viktor fremdeles i god form, en oppegående eldre mann. Inntil den dagen han får hjerneslag. Han havner på sykehus og skrives ut igjen. Nytt slag, sykehus, utskriving, rehabilitering, utskriving, infarkt, sykehus, korttidsplass på sykehjem, utskriving. Viktor blir svakere og svakere, mer og mer avhengig av hjelp, men sendes likevel hjem til et tomt hus. Og sykdommen forandrer personligheten hans. Den elskelige mannen blir uberegnelig og rasende - og midt oppe i det hele står Emil, med sorgen over å se faren forvitre, og fortvilelsen og maktesløsheten han opplever som pårørende til en mann som nekter å dø.

"Romanen får likevel ualminnelig vakkert frem kjærligheten mellom dem, og fortvilelsen det er å se en man er glad i forvitre. Det er den betingelsesløse kjærligheten Frobenius sirkler inn, til et menneske man kanskje ikke kjenner så godt som man tror. (...) I Frobenius' hånd blir stoffet til bevegende og betydningsfull litteratur som skubber leseren et hakk videre."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

terningkast5

"Frobenius har skrevet en roman med en sitrende nerve av ømhet mellom far og sønn"
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Romanen gir heldigvis ikke noe klart svar, men fremviser den pårørendes sårbarhet stilt overfor desperasjonen som herjer i noen man elsker og likevel ikke kan hjelpe alene. Så høyt var du elsket kommer med stor eksistensiell tyngde, effektivt og usentimentalt fortalt."
Morten Wintervold, Klassekampen

"Så høyt var du elsket er ein både klok og engasjerande roman om det vanskelege ved sjukdom og alderdom som grip tak. Frobenius går frå dødens dal til nådens lys og den vakraste kirsebærsblomstrande paradisskildring. Slik sett ligg det også eit eksistensielt skin over romanen. Alvoret sit i sjølv etter døden."
Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land