Selv om alt går til grunne Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205564794
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen

Selv om alt går til grunne

Aktuell klimaroman.
Pris 399,00
Lanseringsdato: 13. september 2022

Det er nok en rekordvarm sommer. Men denne gangen forandres tilværelsen for Didrik og familien hans fundamentalt. Store deler av det nordlige Sverige står i flammer, og byer og tettsteder evakueres. Familier splittes i kaoset som oppstår. Den planlagte reisen til Thailand virker som en fjern drøm.

Klimakrisen blir plutselig svært reell, en eksistensiell katastrofe som ingen slipper unna. Livet fortsetter likevel på mange måter som før, med tenåringsforelskelser, ekteskapshavarier, identitetskriser og foreldreopprør.

I fire historier som er tett knyttet sammen, forteller Jens Liljestrand om mennesker som må finne sin vei når virkeligheten rakner og undergangen er blitt hverdag.

«Det sylskarpe i Selv om alt går til grunne er at den foregår rett rundt hjørnet, i det absolutt velkjente. Ta en skogbrann og en tørr, svensk sommer. Legg til strømbrudd og bensinstasjoner uten drivstoff. Nå står vi på terskelen til Jens Liljestrands nye roman, i en hete som etser seg inn i huden, hjernen og hjertet.»

Expressen

«Selv om alt går til grunne er en rasende dyktig skrevet roman: på samme tid gripende, skarpsynt og voldsom.»

Sydsvenskan

«En elegant konstruert roman. […] Historien drives framover i høyt tempo.»

Göteborgs-Posten

«Jens Liljestrands nye bok er litt som et møte mellom filmskaperen Ruben Östlund og den norske forfatteren Maja Lunde. Det handler om klimaet, men også om en mannlighet som har sporet av. […] det fins nå et masochistisk sug etter tekster om undergangen, og Jens Liljestrand leverer.»

Kulturnytt, Sveriges Radio

«Klimakatastrofen er ikke en atomkrig, det er en langvarig prosess som gjør livet på jorda stadig mer uutholdelig å leve. Men livet fortsetter. Og det er innsikten om hvordan vi, barna våre og barnebarna våre skal leve disse livene, som ligger og dunker som et infisert sår i romanens kjerne.»

Sundsvalls Tidning

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris