Skatten og Tyven Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
384 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205555761

Skatten og Tyven

Pris 429,00

Vetle er sønn av en enormt suksessrik forfatter, og som sin bror Fartein forsøker han å følge i farens fotspor. Det går ikke alltid som det skal, først og fremst fordi dette som kalles Livet stadig kommer i veien. Livet, og jakten på kjærligheten og en mann Vetle kan kalle sin?

Skatten og Tyven er beretningen om Vetle, om Bjørnehiet og homoblokka, om et gjennombrudd og et jævla comeback. Og om spørsmålet: Hva foretrekker du? Å pule eller le? Svar fort.

«Drivende god roman om kjærlighet og familierelasjoner …»

Regine Stokstad, Dagens Næringsliv

«Årets roman er stramt komponert, med hendelser i fortiden som påvirker nåtiden, og et mangslungent og fargesterkt persongalleri som utnyttes kløktig. Tannhjulene griper elegant inn i hverandre, og det hele ender i en nokså tilfredsstillende happy ending etter en rekke forviklinger. Det ville overraske meg stort om denne skeive feelgood-fortellingen om å finne kjærligheten og seg selv ikke dukker opp på en skjerm nær deg om ikke så altfor lenge. […] Det finnes intense passasjer her om å være ung og skeiv, ute av skapet og ute på byen for første gang, passasjer som er både vemodige og vakre, fulle av omsorg og kjærlighet for alle dem som kaster seg ut i det ukjente fordi de vet at de må leve ut en identitet som hittil har vært skjult. Og det finnes vare skildringer av det fryktinngytende i å gi seg hen til noen som kan komme til å forlate en for en annen når som helst. Det eneste Vetle vet helt sikkert, er at han har lengtet etter sin Tord i nesten 20 år. Han har håpet på ham "i hver gate, i hver kø, på hvert dansegulv, hver nye venneforespørsel på Facebook, hvert hjerte mottatt på Instagram." I slike partier finnes det et nakent, litterært sug.»

Marius Emanuelsen, Vinduet

«Velskrevet, sår og samtidig svært morsom roman. […] Men Eikehaug er ikke bare morsom, han skriver også fram troverdige karakterer som har sine styrker og svakheter, mennesker som bærer preg av levd liv, ikke bare sjablonmessige figurer. Og han utfordrer tidvis også våre forestillinger om hvordan homofile mennesker er. "Skatten og Tyven" er en god roman som bør kunne nå et bredt publikum, den er morsom, den er viktig, og er en bok som fortjener å bli lest av mange.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Erik Eikehaug lykkes med romantisk kjærlighetskomedie.»

Atle Christiansen, Aftenposten

«Så mye lyrisk finesse at det til tider føles som musikk.»

Shana Fevang Mathai, NRK

«… morsomt, underholdende og drivende godt skrevet om hovedstaden og dens "villskudd", krydret med intenst gnistrende og lysende lyriske passasjer, i en flerlagskomposisjon der fortiden griper inn i nåtiden. […] … Eikehaug skriver innsiktsfullt om behovet for anerkjennelse og lengselen etter kjærlighet, om å finne ut hva som gjør livet verdt å leve og gir det mening.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«… ein god roman frå miljøet til dei me i dag kallar skeive. […] Eikehaug skriv sanseleg og vakkert, med stor fargerikdom»

Odd W. Surén, Dag og Tid

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
279,00
379,00