Snø Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2005
455 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205334687
Oversetter: Alf Storrud, Ayfer Erbaydar

Snø

Orhan Pamuks nye roman, magisk og kontroversiell, om hvor sårbar troen er i den ikke-vestlige verden, hvor ambivalente de er overfor det gudløse Vesten, og hvor rasende mange av dem er.
Pris 349,00
Utsolgt

Forfatteren Ka kommer til Istanbul, for å delta i sin mors begravelse, etter 12 år i politisk eksil i Tyskland. Byen er fremmed for ham, og enda mer fremmed føler han seg når han får vite hva som skjer i Kars, en liten by nær grensen til Russland. Der har flere unge kvinner begått selvmord, fordi det er blitt forbudt å gå på skolen med de tradisjonelle hodetørklærne. Under dekke av å være journalist drar han til Kars, som nå er fattig, men som har hatt sin storhetstid, først under ottomanske og siden under russiske herskere. Egentlig er det en kvinne som trekker Ka dit: Den vakre, nyskilte ungdomskjæresten Ipek. Et vanvittig snøvær stenger byen inne i dagevis, og han blir dratt inn i helt surrealistiske hendelser: militærkupp, et lokalt islamistisk opprør, heftig gudstro og kjærlighetskvaler. Og kreativiteten blomstrer plutselig opp: Han begynner å skrive poesi igjen. Ka kommer ikke til å forstå utfallet av sitt siste forsøk på å finne lykken i livet, ikke før snøen smelter og den politiske volden har gått sin gang.
En intens roman, der medfølelse og skadefro humor går sammen, der aktuelle konflikter i den muslimske verden skildres, samt det vanskelige krysningsfeltet mellom vestlige og østlige ideer.

«Snøhvite lag på lag med revolusjon, såpeopera, kjærlighet, skaut og mord.» (Dagbladet)
«Ingen europeer skriver bedre og mer underholdende om de viktigste konfliktene på kontinentet i dag.» (NRK/P2)
«Orhan Pamuk dikter så du gråter og forteller så du ler.» (Vårt Land)