Tante Julia og han som skriver Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2008
378 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205359666
Oversetter: Kari Risvik, Kjell Risvik

Tante Julia og han som skriver

En av Mario Vargas Llosas tidlige romaner; en komisk og satirisk roman med selvbiografiske trekk, som handler om kjærlighet, familier og såpeserier.
Pris 349,00

Den atten år gamle studenten Marito Varguitas forelsker seg i toogtredve år gamle Julia, som er hans onkel Luchos fraskilte svigerinne. Marito arbeider i radioen med en såpeserie som sendes daglig i flere episoder. Maritos suksesser både på jobb og i kjærligheten kontrasteres mot skjebnen til den bolivianske manusforfatteren Pedro Camacho, som er en fallende stjerne på den samme himmelen. Vargas Llosa boltrer seg når han skriver om forviklingene mellom en forfatters kreative prosess og de problemene han står overfor i dagliglivet. Og han eksellerer i komiske situasjoner rundt det skandaløse paret som mot familiens ønske vil gifte seg. Maritos liv kommer mer og mer til å likne på en såpeserie.

Boka er delvis basert på forfatterens første ekteskap med Julia Urquidi, som i sin tur skrev minneboka Det lille Vargas ikke sa,der hun lanserte sin versjon av det som hadde skjedd. Romanen gir også et bilde av Lima i Peru i 1950-årene, et satirisk blikk på såpeoperamiljøet og sier noen sannheter om det å være forfatter. Boka ble også i 1990 en Hollywood-film, Tune in tomorrow ,med Peter Falk og Keanu Reeves.