Teltmakeren Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2012
400 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205429338

Teltmakeren

Tett på Bibelens Paulus
Pris 379,00
Utsolgt

«Brevet til Filemon» er det korteste av Paulus’ brev i Det nye testamente og det eneste som er rettet til en privatperson. I brevet ber Paulus om nåde for slaven Onesimos, som har rømt fra sin herre.
Romanen Teltmakeren handler om Onesimos og hans liv som slave og fri, i en brutal tid og i en verden som er et lappeteppe av språk, kulturer og religioner. Onesimos vant friheten og ble en dyktig ullhandler. Men hele tiden må han forholde seg til teltmakeren og apostelen Paulus, mannen som grep inn i hans liv, forandret det fullstendig … og la grunnlaget for den verden vi kjenner i dag.
Teltmakeren er en roman om handel, hverdagsliv og anstrengende reiser over land og til sjøs i Romerriket like etter Jesu død. Men ikke minst er det en roman om troens nødvendighet og umulighet.

Dette sier anmelderne:
"... eit inspirerande stykke litteratur om noko heilt anna enn oss sjølv, som likevel tangerer våre eigne dilemma."
Marta Norheim, NRK

"Atle Næss har skrevet en velskrevet og lærerik historisk roman"
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Det har vært en stor glede å lese denne romanen. Den har fenget meg fra først til sist og vært engasjerende lesing hele vegen. «Teltmakeren» er en virkelig roman-gave til voksne bibellesere i ulik alder. Og til så mange andre som er glad i god skjønnlitteratur!"
Audun Mosevoll, Dagen