Tiende desember Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
256 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205456822
Oversetter: Preben Jordal

Tiende desember

George Saunders er en av de viktigste og mest glødende forfatterne i sin generasjon, og den ubestridte novellemester. Tiende desember er hans ærligste, mest tilgjengelige og gripende samling så langt.
Pris 379,00
Utsolgt

I den stramme åpningsfortellingen er en gutt vitne til bortføringsforsøket på nabojenta, og blir stilt overfor et opprivende valg: Skal han late som ingenting, eller skal han feie til side årevis med kvelende råd fra foreldrene og handle. I tittelnovellen, som er en praktfull utforsking av fantasi, hukommelse og tap, går en middelaldrende kreftpasient inn i skogen for å begå selvmord. Der støter han på en ulykkelig gutt som i løpet av en skjebnesvanger morgen gir den døende mannen en siste mulighet til å huske hvem han egentlig er. Disse er bare noen av de uforglemmelige karakterene i Tiende desember som blir livaktig og kjærlig gjennomsyret av Saunders’ særpregete blanding av sprudlende prosa, dype menneskelighet og stilistiske nyskaping.

George Saunders skriver glitrende og klokt om klasse, sex, kjærlighet, tap, arbeid, fortvilelse og krig, og trenger inn til kjernen i vår samtid. Med disse historiene tar han opp de store temaene; han utforsker moralens fallgruber og spør hva som gjør oss gode, hva som gjør oss menneskelige og hva i mennesket som kan forløse oss.

«En forbløffende finjustert stemme – grasiøs, mørk, autentisk og morsom – han forteller akkurat sånne historier vi trenger for å komme oss gjennom tider som dette.» Thomas Pynchon

 

 

 

«Ikke siden Mark Twain har USA frembrakt en så morsom satiriker.» Zadie Smith

«George Saunders får det nesten umulige til å se lekende lett ut. Vi er heldige som har ham.» Jonathan Franzen

«En forbløffende finjustert stemme – grasiøs, mørk, autentisk og morsom – han forteller akkurat sånne historier vi trenger for å komme oss gjennom tider som dette.» Thomas Pynchon