Til minne om minnet Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205563049
Oversetter: Marit Bjerkeng

Til minne om minnet

Nominert til Den internasjonale Bookerprisen. 
Pris 429,00
Lanseringsdato: 23. september 2022

Da Maria Stepanovas tante dør, etterlater hun seg en leilighet full av ting: falmede fotografier, gamle postkort, brev, dagbøker og nips. Forfatteren begynner å sortere og rydde i slektens minner, og fram vokser det en historie om en tilsynelatende vanlig jødisk familie som mot alle odds overlevde forfølgelsene og undertrykkelsene gjennom 1900-tallet.

I Til minne om minnet går Stepanova i dialog med forfattere som Roland Barthes, W.G. Sebald, Marcel Proust og Susan Sontag, og skaper en vidtfavnende fortelling om minner og slektshistorie. Boken er en sjelden blanding av familiekrønike, memoar, essay, reiseskildring og historisk dokumentar.

Maria Stepanova er en av Russlands viktigste nye litterære stemmer.

«Denne bemerkelsesverdige beretningen om forfatterens russisk-jødiske familie utvides til å bli en refleksjon om kunstens og etikkens rolle i å påvirke minnet.»

The New Yorker

«Et bemerkelsesverdig arbeid fra en forfatter som har vunnet Russlands mest prestisjefylte priser (inkludert Den store boken for I minnet om minnet, Litteraturprisen NOS, Andrei Belyj-prisen og et Joseph Brodsky fellowship), en forfatter som man i årene som kommer, vil nevne i samme åndedrag som Polens Olga Tokarczuk og Hviterusslands Svetlana Aleksijevitsj.»

The Guardian

«Stepanovas familiehistorie er en imponerende refleksjon over former for erindring.»

London Review of Books

«En ekstremt personlig kriminalhistorie hvor fortolkningen av fortiden avdekkes og blir en del av et annet, mer politisk plot: hvordan vi kan gjøre opp med oss selv i nåtiden.»

GQ, Russland

«En metaroman som forekommer bare en gang i tiåret – en stor litterær rekonstruksjon som har skapt en helt ny sjanger og avstemmer forholdet mellom minne, tid og historie.»

Literatura, Russland

«Maria Stepanovas minnearbeid er intet mindre enn et storverk.»

Sydsvenskan

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
299,00
Lanseringsdato: 23. september 2022