Ulveøya Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
272 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205474574

Ulveøya

En roman om å forsøke å kvitte seg med redselen
Pris 349,00
Utsolgt

En skjermet, rutinemessig tilværelse uten store påkjenninger og følelsesmessige belastninger, er overlegens klare beskjed til Lajla etter den andre, langvarige innleggelsen for depresjon og angst. Medisinering må påregnes.

Noen år etterlever hun overlegens råd, men så presser spørsmålet seg frem: Må livet leves på denne måten? Lajla bestiller flybilletter til Canada, reiser alene ut i ødemarka. De neste årene tilbringer hun lange perioder her, på roadtrip blant mennesker som lever utenfor samfunnet i utkantstrøk eller treffes langs veien: marihuanadyrkere, pelsjegere, cowboyer, hippier, eventyrere og medisinmenn. Hun tilbringer en vinter alene som vaktmester på en isolert og vinterstengt resort. Og overvintrer på egen hånd i en tømmerhytte i et indianerreservat, med grizzlybjørner, ulver og fremmede menn som naboer. Et uskjermet liv.

Anmelderne mener:

"Det er varmen i denne skildringen, og personenes mot til å utsette seg selv for utryggheten, som er den bærende stemningen, og som gjør romanen så dirrende øm."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Med sin ukunstlete jeg-fortelling om reiser tilsynelatende etter innfallsmetoden og en jakt på det frie livet i den form det enn måtte vise seg står Ulveøya som en inntakende, varm og ofte overraskende roman."
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

"En roadmovie av en roman med handling fra Canada, en blanding av Jack London, Jack Kerouac og Joni Mitchell, skrevet med stor følsomhet, hardt trøkk, sterkt driv og jazz-inspirert melodiøsitet."
Fredrik Wandrup, "Årets beste bøker i Dagbladet"

 
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00