Verdensarvingen Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2006
342 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205342675
Oversetter: Bente Klinge

Verdensarvingen

« … en uimotståelig leseropplevelse. Så mange utrolig levende figurer, strålende skrevet – en oppvisning i skrivekunst.» Alice Munro
Pris 329,00

Den store, gammeldagse romanen Verdensarvingen tar leseren med til utkanten av New York i 1930-årene, på den tiden da bydelen Bronx ble fylt opp av europeiske drømmere, bortjagd fra egne hjemland og gjort til flyktninger over natten.
Foreldreløse Rose havner midt i den eksentriske familien Mitwisser da hun får jobben som assistent til patriarken og professoren. Hele familien lever på nåde av det de får fra den mystiske James, en slags Christopher Robin-figur, som er sønn av en barnebokforfatter, men aldri har tilgitt sin far at han utnyttet barndommen hans og gjorde ham til en verdensberømt gutt i en serie barnebøker.
Cynthia Ozick har med Verdensarvingen skrevet sin beste roman, en roman om begjær, berømmelse, fanatisme og skjebnens lunefullhet.
«Virkelig en bok som burde feires blant verdens bøker. Her har vi en heltinne vi kan elske, en historie det er vanskelig å slippe, fantastiske setninger og ideer å gruble på. Jeg leste ikke denne boka, jeg slukte den.»
Ann Patchett