Før øya synker Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
88 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205509214

Før øya synker

En klimadokumentar

Klimaendringer som berører.
Pris 299,00

Teresa Grøtan har reist jorda rundt for å møte barn og unge og høre hvordan de opplever klimaendringene. Hun har oppsøkt stillehavsøya Kiribati som er i ferd med å slukes av havet og Bangladesh som er hjemsøkt av sykloner. I California ble minibussen med henne og en gjeng klimaengasjerte ungdommer nesten tatt av den største brannen i statens historie. Og hun har reist til Svalbard. Der har temperaturen steget med 7,5 grader på femti år og i løpet av bare ett år har to katastrofale 5000-årsskred rammet befolkningen.

Vi blir kjent med unge mennesker i disse utsatte områdene, og får utfordringene deres innunder huden. Samtidig lærer vi mye, som hvorfor Arktis varmes opp mye raskere enn resten av verden, hva sammenhengen mellom ekstremvær og klimaendringer er, hvorfor havet stiger og hva barn og unge selv gjør – og kan gjøre.

Etter fortellingene er det korte intervjuer med internasjonalt anerkjente klimaeksperter.

Til slutt forteller forfatteren hvorfor reisene har gjort henne mer optimistisk enn før – og gir enkle tips til hva vi kan bidra med selv i hverdagen.

 

•    Faktastoff, reportasje, reiseskildring og møter med ungdom er flettet sammen i engasjerende sakprosafortellinger

•    For unge lesere 12–16 år

•    Fantastiske foto og lekker design

Teresa Grøtan er født i 1974 på Storkmarknes og bosatt i Bergen. Hun er journalist og forfatter, og jobber nå som festivalsjef for Bergen internasjonale litteraturfestival. Hun har tidligere utgitt flere bøker, bl.a. IKON Nelson Mandela. I 2013 fikk forfatteren Blixprisen for bøkene sine for barn og unge.