NYHET! Lederutvikling Fagrom

Gratis utprøving skoleåret 2022/2023

Lederutvikling Fagrom er et digitalt verk laget til den nye læreplanen. Her finner du god oversikt over fagstoffet som behøves. I tillegg finnes inspirerende filmer, utfordringer, psykologiske forsøk, personlighetstester, ressurser til fordypning og praktiske tips og øvelser.

Lederutvikling skal være et praktisk fag der elevene skal settes i stand til å gjøre bevisste valg av lederstrategi og virkemidler basert på kunnskap om ledelsesteori, øving av relevante ferdigheter og innsikt i egne lederegenskaper.

Les mer Fem grunner til å starte med faget 

Lederutvikling

Trykte og digitale læremidler

Idrett og samfunn i ny utgave

Idrett og samfunn er revidert for å møte nye prinsipper og mål i Fagfornyelsen. Den er aktualisert på en rekke områder og setter fokus på dagens problemstillinger fra idrett og samfunn. Boka legger til rette for forståelse, refleksjon og kritisk tekning rundt idrettens ulike verdier og utfordringer.

  • Hvorfor driver vi med idrett?
  • Hvor kommer idretten fra?
  • Hva kjennetegner de idrettsaktive, og hvilke aktiviteter er de vanligste?
  • Hva er idrettens verdier for individ og samfunn?
  • Hvordan utvikler idretten seg, og hva er drivkreftene i utviklingen?

Disse spørsmålene er sentrale i Idrett og samfunn. Faget skal formidle et helhetssyn på idrettens plass i samfunnet og hvilken rolle idretten har for individ og samfunn.

Omslag Kvadratisk Idrettogsamfunn

Ønsker du å vurdere Treningslære?

Hos Gyldendal er det enkelt å vurdere læremidler. På våre nettsider finner du digitale vurderingseksemplarer av svært mange av våre bøker, også Idrettsfag.

Bla i boka

Du kan også aktivere gratis prøvelisens på vårt digitale produkt Smart Bok i Skolestudio. Logg inn på Skolestudio med din Feide-bruker og velg produktene du ønsker å prøve.

Gå til Skolestudio

 

Treningslære

Forfattere

Anders O. Brunes

Anders O. Brunes

Anders O. Brunes er organisasjonsleder ved Bjørkelangen videregående skole. Han har lang erfaring fra fagområdet kroppsøving og idrettsfag og har i flere år vært trener innenfor ulike idretter. 

 

Eystein Enoksen

Eystein Enoksen er professor ved Seksjon for fysisk prestasjonsevne ved Norges idrettshøgskole. Han er spesialist på coaching, friidrett og treningslære. 

Asbjørn Gjerset

Asbjørn Gjerset

Asbjørn Gjerset er pensjonert førsteamanuensis i idrett og treningslære ved Norges idrettshøgskole (NIH). Han har vært ansatt ved NIH i over førti år med undervisning og forskning som hovedfunksjon. 

Kjell Haugen

Kjell Haugen

Kjell Haugen er utdannet ved Statens Gymnastikkskole. Han har jobbet som lærer ved Norges Idrettshøgskole i områdene svømming, livredning og friluftsliv. 

Per Holmstad

Per Holmstad

Per Holmstad er lektor med hovedfag fra Norges Idrettshøgskole. Han underviser i idrettsfag og kroppsøving ved Lena videregående skole, i tillegg til å være lærebokforfatter i treningslære og kroppsøving. 

Truls Raastad

Truls Raastad

   

Truls Raastad er professor ved Seksjon for fysisk prestasjonsevne, Norges idrettshøgskole. Han er spesialist på idrettsernæring, muskelfysiologi og styrketrening.

Svein-Håvard Sletten

Svein-Håvard Sletten

Svein-Håvard Sletten er avdelingsleder for idrettsfag ved Lørenskog videregående skole. Han hadde ansvaret for skøytelandslaget i 1994-1998 og var skøytetrener i mange år for Johann Olav Koss og Kjell Storelid.