En god skolestart med Kompass

Her finner du som lærer nyttige ressurser for en god skolestart i geografi på videregående.

Skolestart med Kompass

En God Skolestart Med Kompass

Trykte og digitale læremidler

Dette er Kompass

Kompass trekker linjer mellom samfunnsgeografi og naturgeografi og legger til rette for at elevene skal være aktive og utforskende i arbeid med fagstoffet. Kompass gir elevene større plass i faget.

  • Viser linjer i faget: Fagstoffet presenteres slik at sammenhengen mellom natur, menneske og samfunn blir tydelig for elevene.
  • Viser fagets relevans: Gjennom fagstoff, eksempler og oppgaver stilles elevene ovenfor relevante og aktuelle problemstillinger på ulike geografiske nivåer.
  • Aktiviserer elevene: Et bredt spekter av oppgaver gir elevene mulighet til å arbeide variert og være aktive og utforskende i faget. I en egen kursdel øver elevene på de sentrale ferdighetene i faget.

 

Ønsker du å vurdere Kompass?

Hos Gyldendal er det enkelt å vurdere læremidler. På våre nettsider kan du få tilgang til digitale vurderingseksemplarer av alle våre bøker. Tilgangen gir deg gratis digital visning av boka i 60 dager. 

Få tilgang nå

Ønsker du å vurdere våre digitale produkter gjør du det enkelt ved å aktivere en prøvelisens inne i Skolestudio. 

Gå til Skolestudio

Forfattere

Hans Græsli

Hans Græsli

Hans Græsli er lektor i geografi og underviser også historie, naturfag og klima- og miljøfag. Han jobber på Firda VGS i Vestland fylke

Kristin Schanz

Kristin Schanz

Kristin Schanz har master i tilpasset opplæring og over ti års erfaring som geografilærer i videregående skole. Hun underviser geografi, sosialkunnskap og tysk ved Lørenskog VGS i Viken fylke. 

Alexandra Aga Schioldborg

Alexandra Aga Schioldborg

Alexandra Aga Schioldborg har ti års erfaring som lektor i videregående skole og har undervist i samfunnsgeografi, sosiologi og sosialantropologi, geografi og samfunnskunnskap. Alexandra jobber nå som seniorrådgiver hos Statsforvalteren i Innlandet med fokus på skolemiljø.

Henrik H. Svensen

Henrik H. Svensen

Henrik H. Svensen er geolog og forsker ved Senter for jordens utvikling og dynamikk ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Han har skrevet flere populærvitenskapelige bøker.