KSP Pilot 1

Aktiviserer gjennom oppdrag og oppgaver

KSP Pilot 2

Engasjerer og bevisstgjør i arbeidet med aktuelle tekster

KSP Pilot 3

Gir støtte i å trene analytiske ferdigheter

Skap aktivitet med Pilot

Pilot i Skolestudio

Hva er Skolestudio?


Skolestudio er Gyldendals nye digitale læringsmiljø. Samfunnskunnskap er et levende fag, og i Skolestudio vil du finne mange aktiviserende ressurser som du kan bruke sammen med elevene dine.

Les mer

Aktuelt

Skolebesøk?

Ønsker du å få presentert våre nye læreverk til Fagfornyelsen?

Ønsker skolen din besøk på en planleggingsdag, et avdelingsmøte eller et fagnettverksmøte?

Forfattere og redaktør kommer gjerne på skolebesøk eller deltar gjerne på et videomøte med deg og dine kollegaer!

Ta kontakt på pilot@gyldendal.no

Gyldendal Hauker Laerere DSC 9378

Årsplaner

Skal du starte skoleåret med Pilot?

Forfatterne av Pilot har laget to forslag til en årsplan som kan hjelpe deg med planleggingen av arbeidet. Du vil også finne årsplanene digitalt i Skolestudio.

Last ned forslag 1

Last ned forslag 2

Gyldendal Hauker Laerere DSC 0580

Undervisningstips

Pilotbloggen

Ønsker du inspirasjon, tips og opplegg til undervisningen din i samfunnskunnskap? På Pilotbloggen har vi samlet nyttige ressurser du kan bruke. Blant annet har en av forfatterne laget et større, spennende opplegg om den pågående pandemien.

Besøk Pilotbloggen

Light Bulb 376926 1920

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss!

Har du spørsmål om Pilot, læremidler i samfunnskunnskap, skolebesøk eller vurderingseksemplar?

Kontakt oss på pilot@gyldendal.no

Lurer du på noe?

Forfattere

Benedicte Wiik

Benedicte Wiik underviser i norsk, samfunnsfag og sosiologi og sosialantropologi på Stabekk videregående skole. Her har hun jobbet siden hun ble ferdig med mastergraden i kultur og samfunnsfag ved Universitetet i Oslo i 2014. I tillegg har hun jobbet 5 år som frivillig ved ORKIS Røde Kors Ressurssenter, og et år som styreleder i Ungdom mot Narkotika.  

Ola Engelien

Ola Engelien

Ola Engelien har Cand. philol fra Blindern. Han har jobbet over 15 år ved Sandaker VGS. Nå jobber han ved Nydalen VGS. Han er medforfatter på "Tidslinjer" (historieverk for vgs, Aschehoug forlag), og er seminargruppeleder ved Expaed ved UiO.

Peter Mørk

Peter Mørk har mastergrad i historie og har i tillegg fagene geografi, religion og engelsk. Han jobber til daglig som universitetslektor på Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Tidligere var arbeidsfeltet ungdomsskole.

Øyvind Gilleberg Stensli

Øyvind Gilleberg Stensli har utdanning innen statsvitenskap, historie, engelsk og Nord-Amerikakunnskap fra Montana State University og Universitetet i Oslo. Siden 2013 har han jobbet på Nydalen videregående i Oslo der han underviser på både yrkesfaglig og studiespesialiserende avdeling.