La årets skolestart bli den beste!

Velkommen til et nytt skoleår

Vi har samlet alt du trenger for å komme godt i gang sammen med dine elever i engelsk YF på videregående.

Her finner du alt fra oppstartstips til undervisningsopplegg og nyttig informasjon om SKILLS. Forslag til årsplaner finner du også her.

En god skolestart med SKILLS

Skolestart VGS SKILLS

Trykte og digitale læremidler

Dette er SKILLS

Engelsk YF

SKILLS er engelskverket for yrkesfageleven, tilpasset de nye læreplanene. Læreverket har egne bøker for alle yrkesfagene.

SKILLS ER:

  • Yrkesrettet
  • Nivå- og interessedifferensiering
  • Systematisk øving av ferdigheter
  • Språkglede
  • Forståelse for egen læringsprosess
Skillsnyheter

Webinar om SKILLS

Digitale presentasjoner

I Gyldendal Fagtid kan du se opptak av tidligere webinar om SKILLS.

Gå til Gyldendal Fagtid

Aktuelt

Digitalt møte?

Ønsker skolen din et digitalt besøk på en planleggingsdag, et avdelingsmøte eller et fagnettverksmøte?

Forfattere og redaktør inviterer gjerne til et digitalt møte med deg og dine kolleger, i Teams eller Zoom. Skriv gjerne noe om hva dere ønsker i henvendelsen.

Ta kontakt

 

Gyldendal Hauker Laerere DSC 9378

Nye Basic SKILLS

Nye Basic Skills er et intensivkurs for elever som ikke har det språklige grunnlaget som læreplanen og eksamen forutsetter.

Les mer og se smakebiter her

Webbanner Basic Skills (1)

Årsplaner

Skal du bruke SKILLS dette skoleåret? Forfatternes forslag til årsplaner finner du i ressursbankene til SKILLS i Skolestudio.


Logg inn i Skolestudio her

Gyldendal Hauker Laerere DSC 0580

Forfattere

Sidsel Hellesøy

Sidsel Hellesøy har i en årrekke undervist i engelsk på yrkesfaglige utdanningsprogram, og er ansatt ved Kongsberg videregående skole. Ved siden av engelsk, underviser hun i norsk, og har et særskilt ansvar for tilrettelegging for minoritetsspråklige elever. Hellesøy har også formgiving som en del av fagkretsen og har for tiden en delstilling som informasjonskonsulent ved Kongsberg videregående skole.

Janniche Langseth

Janniche Langseth er utdannet cand.philol. med fagene engelsk, statsvitenskap, religionshistorie og etikk, og med videreutdanning i blant annet veiledningspedagogikk og utviklingsledelse. Hun jobber for tiden som studieleder ved Hvam videregående skole og har undervist ved både yrkesfaglige og studiespesialiserende utdanningsprogram i en årrekke. Hun er spesielt opptatt av pedagogisk veiledning, strategier for ferdighetsutvikling og læringsfremmende vurdering. Som medforfatter på engelskverkene SkillsWorkshop og KnowHow har hun lang og bred erfaring med læremiddelutvikling.

Gro Lokøy

Gro Lokøy er cand. philol. og underviser i fransk og engelsk ved Sola videregående skole. Hun er faggruppeleder i engelsk og medlem av læremiddelutvalget i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Gro har tidligere vært medforfatter på franskserien Contact Contours Contrastes. Hun er medforfatter på det nye engelskverket for yrkesfag SKILLS. I tillegg er hun medforfatter på verkene eXperience, Contact og Contours.

Hege Lundgren

Hege Lundgren er utdannet cand.philol. Hun har arbeidet flere år som lektor ved Sogn videregående skole. Hege kjenner flere av de yrkesfaglige studieretningene svært godt, og har tidligere vært forfatter på engelskverket KnowHow og Workshop.

Grete Pedersen

Grete Pedersen er utdannet cand.philol med engelsk hovedfag, tysk og musikk mellomfag. Hun har arbeidet som lektor ved Stalsberg ungdomskole i 10 år og siden 1989 ved Skedsmo videregående skole. Her har hun i en årrekke vært hovedlærer/faglig - pedagogisk leder for språkseksjonene.