4 boktips innen psykisk helse til juleferien

Bruk juleferien til å lære noe nytt. Her har vi samlet et utvalg fagbøker innen psykisk helse.

Målbevisst ferdighetstrening

Øv på relasjonelle ferdigheter i psykoterapi

Målbevisst ferdighetstrening lærer deg å identifisere læringsmål, og viser deg hvordan du kan trene på dem. Teksteksempler og treningsvideoer gjør det lett for deg å øve på akkurat det du trenger å bli bedre på. God øving!

Vidar Husby er psykologspesialist, sertifisert veileder i Målbevisst ferdighetstrening (Deliberate Practice) og er mye brukt både som veileder og foredragsholder.

Kjøp boka

Bokomslag til Målbevisst ferdighetstrening av Vidar Husby

Syk eller frisk?

Hvordan du kan føle deg frisk, selv om du er kronisk syk

Det er mange normale reaksjoner på å få en kronisk sykdom. Hvordan du tenker og føler om sykdommen din, og hvordan du handler ut fra disse tankene og følelsene, har betydning for hvordan det er å leve med sykdommen. Denne boka presenterer en del av denne kunnskapen, og gir deg konkrete psykologiske verktøy som kan hjelpe deg til å leve et bedre liv med kronisk sykdom.

Ane Wilhelmsen-Langeland er psykologspesialist med doktorgrad i behandling av døgnrytmeforstyrrelser.
Syk Eller Frisk

Å bite seg i halen

Hvordan menneskeskapte klimaendringer og miljøkatastrofer påvirker oss

I vår del av verden snakker vi ofte om klimaproblemene som et dystert fremtidsscenario. Men for millioner av mennesker er store klimaendringer og miljøkatastrofer allerede en realitet. Denne boken består av en serie eksempler på hvordan de endringene vi påfører naturen, rammer oss selv og våre medmennesker.

I denne boken tar forfatter, lege og forsker Erik Sveberg Dietrichs for seg hvilke helsekonsekvenser klima- og miljøkatastrofen har for mennesker rundt i veden.

Kjøp boka

Å Bite Seg I Halen

Min vei ut av sosial angst

Ventetiden for å få komme til psykolog er ofte lang, og det kan føles frustrerende å måtte vente, når man endelig har tatt mot til seg og bedt om hjelp. I Min vei ut av sosial angst deler psykologspesialist Jonas Sharma-Bakkevig av sin kliniske erfaring og gir deg et ferdig behandlingsopplegg som du kan følge. Her finner du konkrete råd og forslag til øvelser og aktiviteter som du kan prøve ut, og spørsmål til refleksjon. Kanskje kan hans metode også bli din vei ut av sosial angst? 
Min Vei Ut Av Sosial Angst