En pingles dagbok er fortsatt barnas favoritt!

Les om den nye boka her

En pingles dagbok er fortsatt barnas favoritt – nå også på lyd!

Jeff Kinneys bøker fortsetter å fenge nye og gamle lesere. Men hva er det med Pingla som gjør at barna ikke får nok?

Nå er den kommet, den sekstende boken i serien om Greg Heffley, alle barns favorittpingle. Denne gangen prøver han seg på skolens basketlag og kommer mot alle odds med på laget – men Greg Heffley og sport er ikke den beste kombinasjonen. Når alt står på spill og ballen er i Gregs hender, klarer han å ta den store sjansen? Eller blir det samling i bånn?

Siden Jeff Kinney bestemte seg for å begynne å skrive for barn, har serien om Pingla blitt solgt i utrolige 250 millioner eksemplarer verden over. Da den første boka i serien Diary of a Wimpy Kid ble utgitt i USA i 2007, ble den umiddelbart en suksess. I 2009 kom den første boka på norsk, En pingles dagbok, og siden den gang har det blitt trykt opp en million norske bøker. Med lettleste og morsomme historier har serien hjulpet hundretusenvis av barn med å knekke lesekoden.

Men hva er det med bøkene om Greg som gjør at de treffer så godt?

– Jeff Kinney skriver fra et unikt barneperspektiv i bøker som er humoristiske, gjennomillustrerte og lettleste. Nye lesere strømmer til bøkene hvert år, og de mister aldri sjarmen. Vi er veldig glade og stolte over å kunne utgi Pingla i Norge, sier redaktør Pål Stokka.

Gyldendals mest strømmede forfatter i Fabel

Bøkene om Greg har gått sin seiersgang blant norske barn siden den første boka i 2009, og nå fortsetter suksessen også i lydbokformat. Så langt i år er Jeff Kinney den forfatteren som er strømmet mest av alle Gyldendals forfattere i strømmetjenesten Fabel.

Redaktør i Gyldendal Lyd, Kjersti Herland Johnsen forklarer suksessen på denne måten.

– Lydbøkene av Pingla og de andre Jeff Kinney-bøkene er gode lydproduksjoner med dyktige innlesere som ungene ikke får nok av. Barna snakker med hverandre om disse bøkene, sier hun.

Men de er også godt likt av foreldrene, noe som er vel så viktig, påpeker hun.

- De er også morsomme for foreldrene, noe som er viktig når man lytter sammen som familie. I tillegg er lydsuksessen selvforsterkende: Populariteten vises på topplister og anbefalinger, noe som gjør det lett for ungene å finne disse titlene når de skal velge lydbok selv, sier hun.

 

 

JEFF KINNEY

Jeff Kinney vokste opp i Washington, D.C. Nå bor han i Massachusetts med kone og to sønner, der han eier bokhandelen An Unlikely Story. Han har blitt kåret til én av de hundre mest innflytelsesrike personene i verden av Time Magazine for sin innsats for å gjøre lesevegrere til bokelskere.

 

Bøker i En Pingles dagbok-serien

Relaterte artikler