Girlskate

Å finne sin egen greie

Denne uken lanseres boken «Girlskate» av Eldrid Johansen og Steffen R. M. Sørum. Boken handler om vennskap og å finne sin egen greie, men er også en hyllest til alle jenter på skateboard. (Foto: Anna Torst Saatvedt)

- Vi skater selv og ser hvor flott sporten er. Skateboard gir utrolig mye. Den gir mestringsfølelse og lykke, forteller Eldrid og Steffen.

Molly og bestevenninnen Sofie bygger på trehytta og lager tegneserier hver dag. Men etter sommerferien har noe forandret seg. Alle jentene i klassen har begynt på fotball – og Sofie har blitt lagets stjerne. Mens Molly får ikke til å heade ballen engang.

Molly vil droppe fotballen, men får ikke lov av foreldrene. Så dukker det opp noen jenter på skateboard, og Molly må ta noen vanskelige valg.

- Molly strever med å finne ut av hva hun skal drive med, så finner hun skateboard. «Girlskate» er en feelgood-historie om å vokse fra hverandre som venner, finne sin identitet og dermed også finne tilbake til hverandre, forteller forfatterparet.

Boken er illustrert av dyktige Ingrid dos Santos, som vanligvis jobber som innholdsansvarlig for Bergans. De tre har skrevet bok sammen før, Skriv genialt, som til og med vant en pris og ble oversatt til persisk. Ingrid har designet brett, klistermerker og T-skjorter med Girlskate-logoen. Du kan sjekke ut hele Girlskate-universet ved å sjekke ut Instagramkontoen @Girlskate

Steffen og Eldrid er gift og har til sammen fire barn. Eldrid er sanger og jobber med kulturproduksjoner i Den kulturelle skolesekken i Viken. Steffen er faglig leder for forfatterutdanningen hos Norsk barnebokinstitutt. De drar ofte i skateparken sammen med Ingrid.

- Skating er veldig inkluderende. Barn kan lære bort skating til voksne, det har vi opplevd, og man kan ha det moro sammen uansett nivå og alder. Det gjør skating til en svært inkluderende og morsom sport, forteller trioen.

Lansering på brett

Søndag 30. august kl. 12.00 lanseres boken i Oslo Skatehall. 

Det blir også lansering i Fredrikstad skatehall 2. september kl 18:00 og i Tjøme Skatepark 5. september kl 13:00 

9788205540132 300Dpi