Det er juni og pride. Vi slår et slag for alle typer kjærlighet, og anbefaler disse bøkene for barna!

Bare Victor

Victor Sotberg

Jeg har følt meg ensom, og jeg har følt meg mislykka. Jeg har gruet meg til å gå på skolen. Altfor ofte har jeg vært redd. Og jeg har vært skikkelig forvirra over hvem jeg egentlig er.

Victor opplevde ungdomstida som tøff og vanskelig. Han ble utsatt for mobbing og utestengelse, og følte seg veldig alene. For å slippe unna, søkte han tilflukt i gamingverdenen som sitt alter ego: en selvsikker superhelt på jobb for å utrydde all verdens ondskap. Men virkeligheten kan ikke unngås i all evighet. På et eller annet tidspunkt må man velge: Hvem er jeg? Og hvem vil jeg være?

Bare Victor er skrevet i samarbeid med Erik Eikehaug og illustrert av tegneserieskaper Charlotte Sandmæl.

 

Bare Victor

Brillebjørn

Ida Jackson/Jens A. Larsen Aas

Bøkene om Brillebjørn er en frisk utvidelse både av Brillebjørn-konseptet og småbarnslitteraturen, blant annet ved at de frigjør seg fra kjønnsstereotypier og gir barnet definisjonsmakt. Hilde Dybvik, Periskop

Mange barn har Brillebjørn som sin favoritt - her er det gjenkjennbare hverdagssituasjoner for både voksne og barn, og mangfold i familiekonstellasjonen. 

9788205546585 300Dpi

Kim Friele

Min første biografi

Kim Friele er en minibiografi for aldersgruppen 3–6 år. Med delikate illustrasjoner og inspirerende hendelser fortelles historien om jenta som bestandig har kjempet for kjærligheten, og for at alle skal få elske hvem de vil.

Inspirerende lesning for både store og små! 

9788205526372 300Dpi

Relaterte artikler

Hurra for kjærligheten!

Hurra for kjærligheten!

Det er juni og Pride. Vi slår et slag for alle typer kjærlighet, og anbefaler disse bøkene for ungdom og voksne.