Innsending av manus

Pensum- og fagbøker
Hvis du jobber med et prosjekt innenfor akademisk litteratur, anbefaler vi at du tar kontakt med de relevante redaksjoner direkte først. Gå til oversikt over redaktører.

Generell litteratur
Hvis du skriver skjønnlitteratur, barnebøker, faktabøker eller sakprosa, kan du sende inn manus via vår nettløsning, som du finner her: 

Send inn manuskriptet her

 

Hva skjer nå?

Etter at du har sendt inn manus, vil det bli lest og vurdert i redaksjonene, og du vil få tilbakemelding etter tre til åtte uker – litt avhengig av hvor stor pågang vi har.

I de fleste tilfeller er det forlagets redaktører og sjefredaktører som vurderer om vi ønsker å gå videre med manuset, men enkelte ganger bruker vi også eksterne konsulenter, gjerne en av forlagets erfarne forfattere.

Vi vurderer kun norske originalmanuskripter. Oversettelser av utgitte bøker og tekster på andre språk blir ikke vurdert. 

Noen råd på veien!

Her følger noen tips og råd til deg som ønsker å sende oss manus:

  • Skriv så ferdig som du kan! Vi lar oss lettere overbevise av et manuskript som viser at du klarer å utvikle en idé og skape en helhetlig tekst.
  • Hjelp oss til å forstå hva du prøver å få til! Skriv et følgebrev om teksten og prosjektet ditt – og gjerne litt om deg selv.
  • Husk at det er en bokutgivelse som er vårt mål. Vi har bare unntaksvis anledning til å vurdere enkeltdikt eller enkeltnoveller.
  • Send manuskriptet ditt i ett dokument.
  • Manuskriptet må leveres i pdf-format.
  • Vi har kun anledning til å vurdere manuskripter skrevet på norsk.

Men ikke la dette skremme deg. Vi er interessert i alle slags stemmer, alle typer forfattere, alle typer litteratur. Punktene over er ment som vennlige råd.

Lurer du på noe?

Hvis du lurer på noe, send en epost til sentralbord@gyldendal.no, så vil vi forsøke å hjelpe deg. Av kapasitetshensyn har vi ikke anledning å svare på telefon.

Vi arrangerer jevnlig skrivekurs og seminarer, informasjon om dette vil du finne på våre hjemmesider og våre facebooksider. 
(Informasjon om Gyldendals skriveskole.)

Som du skjønner, vi vil helst ha manuskriptet ditt elektronisk. Men hvis du vil sende inn papirutskrift, sender du det til: Gyldendal Norsk Forlag, Postboks 6860, St. Olavs plass, 0130 Oslo. Det er en fordel om utskriften er luftig, bruk gode marger og halvannen eller dobbel linjeavstand. Vi har dessverre ikke kapasitet til å returnere utskrifter.

Vi ser fram til å høre fra deg!