SCID: Ditt verktøy for diagnose av psykiske lidelser

Når du skal sikre rett diagnostisering av pasienter, er det helt essensielt med et kvalitetssikret diagnoseverktøy. Med SCID tilbyr vi kliniske verktøy for å diagnostisere psykiske lidelser. I tillegg tilbyr vi kurs i SCID-5-KV.

Bestill her

Hva er SCID?

SCID er et kvalitetssikret diagnoseverktøy som er essensielt for å sikre rett diagnose og dermed rett behandling. SCID-5 gir klinikeren en steg-for-steg-veiledning gjennom diagnosearbeidet. Intervjuspørsmål er satt opp parallelt med korresponderende diagnosekriterier for å fasilitere vurderingen av hvorvidt et kriterium foreligger eller ikke. 

Hva tilbyr vi?

  • SCID-5-KV

Ofte kjent som «SCID 1» etter akse 1 i tidligere DSM-utgaver. SCID-5-KV gir en strukturert gjennomgang av de vanligste psykiske lidelsene. Manual og protokoll selges separat.

  • SCID-5-PF

Ofte kjent som «SCID 2» etter akse 2 i tidligere DSM-utgaver. SCID-5-PF er nyeste utgave av SCID for personlighetsforstyrrelser. Selges i sett med manual protokoll og screening.

  • Kurs

Vi tilbyr kurs i bruk av SCID-5-KV. Kurs er anbefalt før du tar verktøyet i bruk. Se kalender nedenfor for kommende kursdatoer, eller ta kontakt dersom du ønsker et kurs for din arbeidsplass.

  • Dersom du allerede har kjøpt protokoll og manual av SCID-5-KV eller pakken med SCID-5-PF, kan vi tilby rimelige engangsprotokoller. Ta kontakt med oss på e-post: scid@gyldendal.no

Les omtale av SCID fra Oslo Universitetssykehus

Omtale fra rop.no

Bestill her

Tore Willy Lie
"Det har aldri eksistert en norsk klinikerversjon av SCID som er godkjent av de som har copyright på verktøyet (American Psychiatric Association Publishing)"
Tore Willy Lie, Faglig rådgiver i NKROP. Foto: Frøy Lode Wiig

Relaterte artikler