TV-aksjonen 2016

Årets TV-aksjon går til Røde Kors. Sammen med Salaby har de laget høyaktuelle undervisningsider.

Tema for årets aksjon er de uskyldige ofrene i krig og konflikt, et tema mer aktuelt enn noen sinne, og undervisningsidene gir lærere og elever et verktøy som gjør det lettere å snakke sammen. Undervisningsidene er åpne for alle, delt inn i barnetrinn, ungdomstrinn og videregående. De inneholder:

  • Film, fakta, lesetekster og digitale øvelser
  • Felles eller individuelle aktiviteter
  • Fyller en dobbel undervisningstime – eller mer om skolen/læreren ønsker det.

Gå til undervisningsidene her

  
Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom. 

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. 

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær bistand, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv. 

- Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Sammen kan vi redde liv. Jeg håper du blir med. Gå med bøsse for TV-aksjonen 23. oktober, oppfordrer Sven Mollekleiv, President i Norges Røde Kors.

Relaterte artikler

TV-aksjonen 2018

TV-aksjonen 2018

TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjon, og aksjonsmidlene skal blant annet gå til å gi barn og unge en muligheten...
Temasider om sjøvett

Temasider om sjøvett

Våren og båtsesongen er rett rundt hjørnet, og i Salaby finner du egne temasider om sjøvett!