KSP Appell 1

Utforsk det, forklar det, forstå det, gjør det

KSP Appell 2

Fagstoff, ferdighetstrening og tekstarbeid knyttes sammen

KSP Appell 3

Hvert emne avsluttes med en oppdragsdel

La årets skolestart bli den beste!

Velkommen til et nytt skoleår

Vi har samlet alt du trenger for å komme godt i gang sammen med dine elever i norsk SF på videregående.

Her finner du alt fra oppstartstips til undervisningsopplegg og nyttig informasjon om Appell. Forslag til årsplaner finner du også her.

En god skolestart med Appell

Skolestart VGS Appell

Trykte og digitale læremidler

5 grunner til å velge Appell

Skal skolen din velge nye læremidler for norsk SF på videregående? Lurer du på hva du skal velge?

Appell er et nytt læreverk, tilpasset den nye læreplanen, og denne våren kommer Appell med en fellesbok for Vg2/Vg3.

Vi gir deg 5 gode grunner til hvorfor du bør velge nettopp dette norskverket for deg og dine elever!

5 grunner til å velge Appell

Appellnyhet

Webinar om Appell

Digitale presentasjoner

I Gyldendal Fagtid kan du høre hva forfatterne av Appell tenker om norskfaget, og se hvordan fagfornyelsen er tatt inn i læreverket. 

Gå til Gyldendal Fagtid

Å undervise med Appell

Appell i Skolestudio

Hva er Skolestudio?

Skolestudio er Gyldendals nye digitale læringsmiljø. I Skolestudio finner du Ferdighetsrommet der elevene kan trene norskfaglige ferdigheter. Dette er et øverom som blant annet skal dekke grammatikkoppgaver og kurs for læreverket Appell. Ferdighetsrommet for norsk består av 19 ulike temaer fordelt på ferdighetene muntlig, skriftlig, lesing og språk.

Les mer om Appell Ferdigheter

Aktuelt

Digitalt møte?

Forfattere og redaktør inviterer gjerne til et digitalt møte med deg og dine kolleger for å presentere Gyldendals læreverk, i Teams eller Zoom. 

Ta kontakt

Gyldendal Hauker Laerere DSC 9378

Undervisningstips

Her finner du opplegg, tips og annet som kan være nyttig til norskundervisningen. Blant annet et ressurshefte til hjemmeskole!

Se alle tips

Undervisningsopplegg Og Tips

Årsplaner

Et nytt skoleår står på trappene og det er på tide å planlegge undervisningen. Årsplanene for Appell finner du i Skolestudio.

Årsplaner for Appell Vg1.

Gyldendal Hauker Laerere DSC 0580

Forfattere

Ingeborg Aasbrenn

Ingeborg Aasbrenn

Ingeborg Aasbrenn har master i faglitterær skriving fra Universitetet i Sørøst-Norge, og jobber nå på Frederik II videregående skole der hun underviser i norsk og samfunnsfag. Ingeborg er også engasjert i sensurarbeid i norskfaget og er oppmann for Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Pål Fredrik Børresen

Pål Fredrik Børresen

Pål Fredrik Børresen har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og mastergrad i språk, kultur og digital kommunikasjon fra Høgskolen i Hedmark. Pål Fredrik er lektor ved Elverum videregående skole, der han underviser i norsk og kommunikasjon og kultur.

Anne Lise Jomisko

Anne Lise Jomisko

Anne Lise Jomisko har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo.  Hun har jobbet som lektor i 20 år og jobber nå på Elvebakken videregående skole. Anne Lise har gitt ut en rekke pedagogiske bøker for ungdom og har tidligere også vært litteraturanmelder og bokspaltist gjennom mange år.

Ida Carine Longva

Ida Carine Longva

Ida Carine Longva har master i retorikk og argumentasjon fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet i videregående i ti år og jobber nå på Elvebakken videregående skole. Ida har i perioden 2012-2018 sittet i redaksjonsrådet for Norsklæreren, tidsskriftet til Landslaget for norskundervisning.

Jon Olav Sørhaug

Jon Olav Sørhaug

Jon Olav Sørhaug er master i Nordisk språk- og litteraturvitenskap (UiA, 2007) og i Organisasjon og ledelse (NTNU, 2013). Han arbeider som norsklektor på Tangen videregående skole i Kristiansand, og fra høsten 2019 som stipendiat på Universitet i Agder.