Fem bøker for deg som vil ha godstemning i påsken

Drømmer du om å reise bort i påsken? Hva med en tur til Paris, til Skottland, eller til 1700-tallets svenske storgårder? Den reisen kan du ta fra godstolen hjemme – eller i solveggen på hytta.

Anbefalinger fra forlagsredaktør Kjersti Herland Johnsen

"Helt perfekt for alle som elsker Paris og kjærlighetshistorier med en liten vri. Femstjerners lesning."
Lorraine Brown

Veronica Henry er en mester i å skape god stemning i bøkene sine. I romanen Tretti dager i Paris møter vi Julie, som for mange år siden lot en del av hjertet sitt bli igjen den franske hovedstaden. Nå som hun er skilt og barna har forlatt redet, kjenner hun at det er tide å ta det tilbake.

Idet hun ankommer Gare du Nord, kommer minnene strømmende tilbake fra den gangen hun var her som ung jente: travle gatekafeer, billig vin i små vinbarer med levende lys og, ikke minst, en kjekk gutt med glitrende øyne … Julie vet ikke om det er for sent å rette opp det som gikk galt den gangen, men uansett hva som skjer, vet hun at Paris alltid er en god idé.

«Helt perfekt for alle som elsker Paris og kjærlighetshistorier med en liten vri. Femstjerners lesning,» skriver forfatterkollegaen Lorraine Brown om denne deilige boken fra Veronica Henrys hånd.

Forlagsredaktør Kjersti Herland Johnsen med bøkene hun anbefaler til påskeferien.

Er du glad i feelgood, må jeg få anbefale bøkene til Rachael Lucas, forfatteren bak den sjarmerende feelgood-serien Applemore. Dette er fem bøker med hjertevarmende småbyhistorier om vennskap og romantikk, med lun humor og sjarmerende persongalleri.

I Vinter i Applemore møter vi Rilla Clark, som etter mange år vender tilbake til småbyen Applemore i Skottland. Én ting er hun sikker på, og det er at hun ikke skal bli lenge, men bare rydde opp i farens dødsbo og så dra videre til jobben som venter. Men småbyen tar imot henne med åpne armer. På Applemore hotell er det fyr i peisen og varm sjokolade med krem. Rilla gjenoppdager skjønnheten ved havet, og møter barndomsvenner hun aldri hadde trodd hun skulle se igjen. Og så er det dette med ungdomskjærligheten hennes – Lachlan Fraser, som har arvet godset Applemore House. Han har egentlig planer om å selge, men da Lachlan og Rilla møts igjen, blir plutselig alt litt mer komplisert.

I neste bok, Vår i Applemore, følger vi Lachlans søster Beth Fraser. Beth er en driftig kvinne som er i full gang med å transformere den gamle hagen ved Applemore House til en spirende blomsterfarm. I tillegg er hun alene med tvillinger, mens eksmannen bare dukker opp når han har dårlige nyheter. Selv om Beth innimellom savner noen å dele hverdagen med, faller det ikke i god jord da tilflytteren Jack McDonald bokstavelig talt lander midt i blomsterbedet hennes. Til tross for det uheldige møtet er Jack fast bestemt på å bli en del av landsbyen og å lære Beth bedre å kjenne. Men Jack bærer på en hemmelighet som er i ferd med å avsløres … Mens våren skyter opp rundt dem, blomstrer også følelsene mellom Beth og Jack. Kan disse følelsene gro og vokse seg sterke nok til å motstå livets utfordringer?

«Ren eskapisme og romantikk som utspiller seg i skjønne omgivelser,» skriver Woman and Home om Applemore-serien, og selveste Marian Keyes kaller den «Helt fantastisk!».

Jenny Colgan er dronningen av britisk feelgood. «En naturlig morsom, varmhjertet forfatter som skaper personer du elsker og bryr deg om lenge etter at du er ferdig med å lese,» som Lisa Jewell så fint har formulert det. Men Colgan men er heller ikke fremmed for å bringe alvorligere elementer inn i fortellingene sine. Fra en fremmed kyst er en kort roman som finner sted på Mure, der også serien om Flora McKenzie, «Den lille øya i havet», finner sted. Men i denne historien er Saif og Lorna hovedpersonene.

Lorna er lærer på øya Mure, et fredelig sted der naboene hjelper hverandre. Men da den lokale legen skal pensjonere seg, er det ingen som ønsker å overta jobben. Mure er for liten og avsidesliggende. Langt derfra, i en overfylt flyktningleir, behandler Saif en gutt som har skadet hånden alvorlig. Saif er flyktning selv, men han er også lege og akkurat det Mure trenger. Saif blir ønsket velkommen, men vil han kunne komme seg videre til tross for tunge minner og vanskelige opplevelser? Denne sommeren gjør Saif sitt beste for å føle seg hjemme i et nytt og ukjent miljø, og for Lorna blir livet aldri det samme igjen.

Likte du Bridgerton og er glad i historisk romantikk? Da er den nye romanserien til Christina Erikson noe for deg! Kvinnene på Svartå tar til på slutten av 1700-tallet, og i den første boken, Hvis du var min, møter vi seksten år gamle Christina. Selv om hun blir sendt til Stockholm for å bli presentert ved hoffet og finne en passende ektemann, er det for hestene på herregården Svartå og for murersønnen Gustaf at hjertet hennes brenner. I Stockholm blir Christina dratt inn i intrigene rundt kongen og hans søster. Samtidig oppstår det en feide mellom Svartås forvalter og Gustafs far som får ødeleggende konsekvenser. Hvem kan Christina egentlig stole på?

Hvis du var min er første del i historien om kvinnene som regjerte på Svartå herregård – der forfatteren Christina Erikson nå bor! Serien, som strekker seg over 250 år, forteller om kvinners utrettelige kamp for kjærligheten og retten til å bestemme over eget liv. Her får vi høre om kjærlighet, kvinnelig list og maktspill – fra slutten av 1700-tallet og frem til moderne tid.

 

God påske og god lesning!

Relaterte artikler