Fem bøker for deg som ikke vil lese krim i påsken

Ikke alle ønsker å lese krim i påsken. Her er fem bøker for deg som gjerne vil lese en god bok, men ikke er krimelsker.

Søstrene av Jonas Hassen Khemiri er et storslått familiedrama, og en bok som har fått strålende mottakelse av anmelderne. De tre søstrene Ina, Evelyn og Anastasia flytter inn i bygården der Jonas bor sammen med moren sin.  Gradvis innser Jonas at de tre søstrene er knyttet til hans egen familie, og i løpet av de neste tretti årene veves livene deres sammen, via nyttårsfester, språkkurs og livskriser, kjærlighetshistorier og felles venner. Men det som knytter dem mest sammen, er forbannelsen som hviler over søstrene – en forbannelse som stammer fra en annen tid og et annet land: at alt de elsker, vil de også miste.

Terningkast 5: «Bli med på lesefest!»
Gerd Elin Stava Sandve, NRK

Terningkast 5: «Et gripende storverk i et forfatterskap fullt av store bøker.»
Joakim Tjøstheim, Dagbladet

Terningkast 5: «Khemiri har vunnet hauger og lass av priser for romanene og teaterstykkene sine. Det er nok ikke så rart. Her klinker han like gjerne til med en familiesaga på 650 sider, og ikke én av de sidene er kjedelige.»
Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

 


I Alt jeg frykter har allerede skjedd skriver Wenche Mühleisen klokt og innsiktsfullt om det å bli enslig i godt voksen alder.

«Dette er en dypt eksistensiell roman om å være en eldre, forlatt og lengtende kvinne. Boken er hudløs, sprelsk og rå. Og i mine øyne, vemodig.»
Sissel Gran

«Forbilledlig åpent om å søke kjærlighet og nytelse i godt voksen alder. »
Knut Hoem, NRK

I videoen kan du se Wenche Mühleisen selv lese de første sidene i boka.

Kjøp bok


In memoriam av Alice Winn er en storslagen roman om krigens tragiske skjebner og forbudt kjærlighet. Året er 1914, og første verdenskrig raser uavbrutt. De to kostskoleguttene Henry Gaunt og Sidney Ellwood havner begge ved fronten, og resten av klassekameratene fra kostskolen Preshute følger snart etter. Boken er en opprivende beskrivelse av kjærligheten mellom Gaunt og Ellwood midt oppe i krigens gru, og er en beretning som sitter igjen hos leseren lenge etter at siste side er lest.

Terningkast 5: «In memoriam er ei gripande kjærleiksforteljing, og ei heftig anti-krigsbok.»
Gerd Elin Sandve, NRK

Terningkast 5: «Storartet fra skyttergraven.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad


Sunday Times' og New York Times' bestselger Yellowface av Rebecca F. Kuang har for lengst blitt en internasjonal snakkis, og nå er boken ute på norsk.

Athena Liu er en litterær begavelse og yndling. June Hayward har gitt ut en bok for flere år siden, men siden den gang er det full stopp. Hun føler seg fullstendig mislykket sammenlignet med Athena. Da Athena dør i en fryktelig uheldig hendelse, stjeler June hennes upubliserte manus og sender det til sin egen forlegger. Etter hvert som flere og flere begynner å tvile på om det faktisk er June som står bak dette manuset, oppdager hun selv hvor langt hun er villig til å gå for å oppnå det hun mener hun fortjener.

Terningkast 5: «Ypperlig som påskebok!»
Oda Faremo Lindholm, VG


Påsken er for de fleste en tid for ferie og avkobling, og hva passer da bedre enn en bok om å legge hjernen på lading? I Hvil deg sterk gir nevropsykolog og søvnekspert Tomas Myklebust deg konkrete metoder for hvordan du kan redusere stress, øke din kreativitet, samt forbedre problemløsningsevnen og nattesøvnen gjennom effektiv hjernehvile. Med andre ord: Hvil godt, lev bedre.

Disse fem bøkene vil både underholde og engasjere i påsken. Du kan bestille dem på vår nettside eller i nettbokhandelen, eller du finner dem i din nærmeste bokhandel. God påske og god lesning! 

Relaterte artikler